Reply To: (ne)korist od branja duhovnih knjig

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast (ne)korist od branja duhovnih knjig Reply To: (ne)korist od branja duhovnih knjig

#3440
tadej pretner
Moderator

Nataša wrote:

Katere stvari pa so po tvojem tiste, ki imajo kvaliteto življenja??? Predvidevam, da bi bilo namesto ubogljivega partnerja LOL ok manifestirat izkušanje ljubezni v partnerstvu, ali namesto keša izkušanje materialnega blagostanja. A prav razumem?

Stvari, ki te izpolnjujejo, ki niso fiksirane. Vse, kar je fiksirano, zaustavlja tok življenja. Vedno, kadar skušaš kreirati nekaj, s čimer bi vzpostavil kontrolo, zaustaviš tok življenja. Serjemo ga v osnovi, ko hočemo v želji, da bi si dali življenju občutek trajnosti, stvari kopičimo in skušamo priklicati in izkontrolirati okoliščine, ki ustrezajo našemu pogojenemu dojemanju sveta -. s tem se seveda odmikamo od sedanjega trenutka, ki je življenje. Največja težava pa je v dejstvu, da večina ne zaupa dejstvu, da takrat, ko deluješ iz sedanjega trenutka, dobiš vse, kar potrebuješ.
Kar se tiče stvari, ki si jih izpostavila – ja, izkušanje ljubezni, a brez predstav, kako mora biti. In ja, materialno blagostanje, a spet brez predstav, kako mora biti. Če to spraviš skupaj, se vse zgodi tako, kot je najboljše. Ko si dovolj dober, se ti na to ni treba več osredotočiti niti pojmovno, ker se vse le zgodi.To je wu wei. Sem dal pred časom en primer – povprečno mimam praktično noben dan manj kot pet telefonskih klicov; najpogosteje okoli 7,8. V petnajstih dneh, ko sem bil v Indiji, pa sem imel vsega skupaj dva ali tri. Pas nisem nič razmišljal o tem, da bi bilo dobro, da me takrat čim manj ljudi (zastonj) išče. Tako se je pač zgodilo, ker je tako najboljše. Ko se ti kaj takšnega zgodi, je treba biti le pozoren na vse okoliščine in kmalu poštekaš zakonitost, zakaj se to na enih področjih dogaja, na drugih pa ne.

Nataša wrote:

A equilibrium 2 bo?

Bo. Oktobra.

Lepo je če deliš