Reply To: Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618 Reply To: Nebuloze 1,618

#2915
zlati rez
Član

Br dan,

hahahahaha…..zgleda, da imam na nebulozah Castanjedotove dneve…..hahahaha…..kuker Prešernovi dnevi ………pa te stvari…..hahahahaha…..hja, zgleda, da tako to je…..kva bi se člouk sekiral….sprejme, tako kot pride, pa je……..hahahahahaha…..tk, da Carlitos bi hotu še neki povedat…….hahahahaha…….pa moj pesjanar tud noče nč na sprehod, je pač tak dan……hahahaha….še dober, da mam tale moj lapi topi, pa tale plac na temle forumu, pa, da lohk mal težim…….hahahahaha…….je nov mesec, pa se bom spet mal zahvalila Tadeju za plac, pa vam, k ste vsi da best, da sploh berete te budalaštine enga norca…..hahahaha…….hvala, hvala……you are the bestThumbs Up……hahahaha…..

Ljudje na Carlotosovi delavnici so ga vprašali, če verjame v Boga.

V odgovoru jih je Carlitos prosil, naj njegovih besed ne zamenjujejo z verskimi sporočili.
“Čarovniki, ” je dejal ” ostajajo pri svojih izkušnjah. “Verovati” so zamenjali z videti. Govorijo o duhu, a ne zato, ker verjamejo v njegov obstoj, ampak, ker so ga videli. Vendar ga ne vidijo, kot ljubečega očeta, ki gleda na nas od zgoraj. Za njih je duh nekaj mnogo bolj neposrednega in trenutnega, stanje zavesti, ki presega razum.”””””

“Vse, kar uči naše čute, je znamenje. Edino, kar potrebujete, je nujna hitrost, da utišate svoj um in ujamete sporočilo. Skozi namige nam duh govori z zelo jasnim glasom.””
Nekdo izmed prisotnih je pripomnil, da ima ideja poslušanje duha ali pogovarjanja z njim, tudi kot metafora uzrazito verski pristop.
A Carlos je bil trden pri svoji razlagi:::::
“”Ta glas ni metafora !!!! Je dobeseden!!! Včasih spregovori v besedah, spet drugič samo šepeta, ali postavi sceno pred naše uči, kot bi bili v filmu. Na ta način nam duh sporoča svoje ukaze, ki jih lahko združimo v eni besedi ::::NAMERA.””””

” Glas duha govori enako z vsemi, a se tega ne zavedamo. Tako smo prezaposleni z našimi mislimi, da imamo raje vse vrste izgovorov, namesto, da bi utihnili in poslušali. Zato obstaja glas, ki nas opominja.”””

Vprašali so ga, kaj je ta glas…

“”To je vir pozornosti, način, kako pristopiti drugi ravni zavesti. Uporabimo lahko skoraj karkoli, da se uskladimo z duhom, saj je koneckoncev za vsem, kar obstoji. A nekatere stvari nas privlačijo bolj, kot druge.”””

“”Na splošno imajo ljudje svoje molitve, svoje amulete, ali razvijajo osebne in skupinske rituale. Starodavni čarovniki so bili nagnjeni k misticizmu, uporabljali so astrologijo, prerokbe in zaklinjanje, magične palice, karkoli, kar bi lahko zavedlo budnost razumevanja.”””

“””A za nove vidce so to smeti, ki poleg tega skrivajo nevarnost : lahko oddaljijo pozornost osebe, tako, da se osredotoči namesto na trenutno vez z duhom na odvisnost od simbolov. Današnji bojevniki imajo raje manj bahave metode. Don Juan je priporočal direktno nameravanje notranje tišine.”””

S poudarjenimi besedami je označil čarovništvo za umetnost tišine.

“”Tišina so vrata med svetovi. Ko naš um ostane tiho, se pojavijo neverjetni vidiki našega bitja. Začenši s tem trenutkom človek postane prevozno sredstvo namere in vsa njegova dejanja začenjajo izžarevati moč .””””

Pravi Carlitos…::::””” Med mojim vajeništvom mi je moj dobrotnik pokazal nerazložljiva mojstrska dela, ki so me na eni strani prestrašila, po drugi pa izzvala ; hotel sem biti tako močan kot on.!!! Pogosto sem ga vprašal, kako bi se lahko naučil njegovih trikov, a je položil prst na usta in strmel vame. Trajalo je leta, preden sem lahko cenil fantastično lekcijo njegovega odgovora. Ključ čarovništva, je tišina. “””

Nekdo je prosil, da definira ta koncept. Odgovoril je “””Ne da se ga definirati. Ko jo vadiš, jo zaznavaš. ČE JO POSKUŠAŠ RAZUMETI, JO BLOOKIRAŠ. Ne glejte na to, kot na nekaj težkega ali zapletenega, saj ni nekaj iz drugega sveta ; je enostavno samo utišanje uma.”””

“”Lahko bi rekel, da je tišina kot pristaniški pomol. Če je zaseden, ni prostora za kaj drugega. To je moja slika, a resnica je, da ne vem, kako govoriti o njej.”””””

Razložil je, da notranja tišina ni samo odsotnost misli. Prej gre za opuščanje sodbe, biti priča brez razlaganja. Nadaljeval je stem, da vstopanje v tišino lahko definira s tipično nasprotujočim si načinom čarovnikov, kot učenje tega, “kako misliti brez besed”.

Za mnoge med vami moje besede nimajo smisla, ker ste navajeni, da se s svojim umom posvetujete o vsem. Ironično je, da že v izhodišču naše misli niti niso naše. Zvenijo skozi nas, kar je nekaj drugega. In, ker nas mučijo od trenutka, ko se naučimo uporabljati razum, smo končali navajenih na njih.”””

“””Če vprašate razum, vam bo povedal, da je namen čarovništva nesmiseln, saj ga ni mogoče razumsko predstaviti. Namesto, da bi vam svetoval, da greste in ta namen iskreno preverite, vam bo naročil, da se skrijete za trdno hišo razlag. Zato je edina možnost izhoda, če hočete imeti priložnost, da odklopite razum !! Svoboda se doseže brez razmišljanja.””””

slišmoFlower

Lepo je če deliš