Reply To: Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618 Reply To: Nebuloze 1,618

zlati rez
Član

tadej pretner wrote:

No…to stanje TIŠINE-PRAZNINE…delovati brez misli…je stanje, ki ga ni mogoče opisati v pogovornem jeziku…Na grobo bi lahko rekel…da se vse enostavno dogaja…vse je popolnoma OK…nič ne misliš…nič ne žlobrudnaš…tudi čustva nekako izginejo…

Izgine vezanost na čustva, ne pa čustva sama, kot tudi vezanosti na druge objekte/subjekte. Primer: Recimo da umre kdo, ki si ga imel rad. Bolečino boš izkusil, ampak jo ne boš dan na dan prežvekoval.

hmmmmmmmmmm………če izgine vezanost na čustva, ne more človek občutiti bolečine, bolečina ni osnovno čustvo človeka…….naprimer, če nekdo umre, bi iz stanje tišine, to zgledalo, kot popolno sprejemanje situacije in hkrati razumevanje za človeka, ki se je pač “sam odločil”, da umre……saj vem, da iz stanja pogojenega uma, mi pač ne moremo razumeti, da se je nekdo “sam odločil”, kajti ponavadi se pač “bori” z boleznijo, al so pa nesreče, al pa starost……vsi bomo umrli……torej je popolno sprejemanje in razumevanje……hmmmmm……brez vsake bolečine……….jaz verjamem, da gre energija tja, kamor jo mi usmerjamo……to pa iz stanje “tišine-praznine”….nikakor ne more biti bolečina…….je samo brezpogojno razumevanje dogodka in spoštovanje človekove volje………vsaka smrt je hkrati ponovno rojstvo (gre za zavest in ne za fizično telo )……, ko se človek to resnično zaveda…….ne more doživljati bolečine ob smrti-rojstvu……..pač pa razumevanje…..in seveda tudi razumevanje za bolečino drugih, ki doživljajo smrt kot bolečino ob izgubi……..iz stanja ” tišine-praznine” pa človek ničesar ne izgublja in ničesar ne pridobiva…..je samo razumevanje……

Lepo je če deliš