Reply To: Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618 › Reply To: Nebuloze 1,618
Hvala sonce, k nam vsak dan sijes, hvala…….no zdej u sonce tud ni potrebno prov posebi verovat, pa vemo, da vsak dan sije tud, ce tud pol za oblaki….ane….no, pa mi lohk kdo rece, ja butelj…se to je vendar dokazano…ze tolk nevemkolk miljard tisocletij sije…kle pa res ne rabis vere…hja…zgleda, da res ne…..hmmmm…..sam, zakva pa pol rabm sploh eno vero al pa prepricanje…zakva sploh kej rabm….aja nc ne rabm….hja zdej pa spet nevem….ce poslusam ene…rabm vero…, ce poslusam druge rabm samozavest in moja stara mama je zmeri rekla “”pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal””, sam, ce si jest sama pomagam…pol pa res ne rabm nobenga Boga al kaj???? Sam kva nej pa pol delam s svojo intuicijo, k jo ne morem zanikat…verjeten je ze marsikdo med vami dozivu, da ce bi pa poslusu svojo tisto taprvo misel, bi blo pa vse kul…no, ja vsaj do kaksnega dogodka neb prslo…vsaj pr men…Sam, ce ni nikjer nobenga Boga, pa, ce ni nc povezan, nobene karme….nc…nobenih vzrokov-posledic, pa vse lepo pod kontrolo, zakva pa pol intuicija sploh obstaja ????? Zakva sploh intuicija, ce nima nc nobene zveze z nami in mi smo sam pac evo ljudje, k pac zdele zivimo v dobi racunalnistva, v dobi k smo ful kao ponosni, da neki nasi sateliti, k smo jih nardil s svojim nadrazvitim razumom bluzijo po vesolju, po drugi strani nas je vse strah …..zakva ze….aja kvabo juter, pa vojne..pa kdo je boljs…, pa je treba delat rezerve…., pa se je treba zascitit……pa ful mamo za razpravljat okol enih dogodkov…pa kdo je umrl…pa kdo se bo porocu….pa kdo locu…pa kako je najboljs, da si rit obrisemo s trislojnim, dvo ali celo stirslojnim papirjem…hja kle je ful teorij, ce bi kdo hotu poslusat…hmmm in za vse to rabmo intuicijo…..neb rekla alii pa tudi….., sam, ce rabmo intuicijo…pol ni drgac, kot, da je vse povezan, …hja…tkle sem razmisljala, k sm zacela studirat cakre….pa vedenjske vzorce…pa karmicno…pa takele…. bi marsikateri moj frend reku, pa takele brezvezne stvari…dej upis rajs na kaksen fax…no, tud take sm slisala….hahaha…ampak evo moja intuicija mi ni dala miru in jest sem se cist zastrikala v tretji cakri.,..hahaha
Lohk recemo, da v nasi tretji cakri prebiva nasa individualna zavest…hja men se zdi, da to cist komod lohk recemo….in Tadejeva razlaga tretje cakre je mene po domac povedan, cist zmetala…
Tadej pravi, da deviacije v vrtenju te cakre povzrocijo strahovi, povezani z nezadovoljstvom s svojo fizicno podobo, slabim samozaupanjem in samospostovanjem, obcutljivostjo na kritiko, strah pred tem, da bomo zapusceni, negotovostmi, v zvezi z odgovornostjo….evo, kot, da bi Tadej spet samo mene opisoval……
Evo v situaciji, v kateri sem bila tri leta nazaj…kar se mene tice sem imela tretjo cakro cist deformirano….sej k sem brala naprej Tadejevo razlago o samospostovanju in samopodobi, je men pocas…pocas tud ratal jasno….takole gre …
“”Ce imamo npr. moznost, da zasluzimo veliko denarja, denar pa prepoznamo kot vir moci, zacnemo kolicino denarja, ki ga imamo povezovati s samopodobo – vec denarja imamo, boljsa je nasa samopodoba. Vendar pa to ni resnicna, zdrava notranja moc, saj je vezana na zunanji faktor, ki je v tem primeru denar, lahko pa je seveda tudi kaj drugega (dobra sluzba, polozaj v druzbi…) Ce zavzamemo stalisce, da je denar pogoj, da se pocutimo mocne, pa privede izguba vecje kolicine denarja do vecjih tezav, bankrot pa celo do popolnega fizicnega in psihicnega zloma. Enako velja za indentifikacijo z drugimi zunanjimi vezanostmi, saj nas lahko v povsem enake tezave pahne izguba sluzbe, polozaja v druzbi….”””
Evo, tocn to se je men zgodil…hahahah, sej kako je do samga dogodka prslo, to bom se pisala….
Naslednji odstavk je pa na moji steni prebival kaksen let……
“””Ponavadi verjamemo, da lahko sreco in dobro pocutje najdemo v materialnem, toda za sreco to ne zadosca. Sreca je lastnost zavesti, ni odvisna od materialnih danosti, ampak veliko bolj od nase usmeritve in razumevanja zivljenja.””””
Men je se bolj ratal jasno, da cist nobeden ni kriv za moj lajf poln nekih tezav in iskanja krivcev, pa tk sem zmeri sam dober mislila….hahahaha….ratal mi je jasno, da nimam koga za obtozevat za moje dogodke, pa tud, ce sm zdej cist u p….i, pa cist brez dnarja…pa cist odvisna….pa fulll pufov….pa seveda z vedenjem v glavi, da me je frendica, ki sem jo poznala od otrostva, ki sem ji se celo financno pomagala…hahaha kere hude…hahahaha pa cetud me je ta frendica spravla v zapor…evo…jo nimam kej obtozevati…..to mi je postalo jasno se bolj po branju Tadejevih vedenjskih vzorcev….hahaha……jest sem ji zeloooooo hvalezna, da me je zacinkala…svaka ji kaka….meni je nardila najvecjo uslugo v zivljenu….., kaj je nardila sebi…me ne briga, vsak ma svojo karmo….jest sm se zacela od takrat dejansko brigat sam zase in za svoje vzorce….jest sem iskala svoje vzorce kot obsedena…..zacela sem delat tudi meditacije na cakre….npr….sem se umirila….zacela povezano dihati…..po nekaj minutah sem zadrzala dih in usmerila pozornost na cakro, ki me je zanimala in ji postavljat vprasanja….in ponavadi, ko sem izdihnila se je men v umu pac pojavu vzorec ali pa odvisnost, ki je se naprej doticno cakro jebala….Veckrat sem vam ze povedala, da sem jaz nekako vse meditacije delala scasoma cist po svoje….sem se boljs pocutla, velikokrat sem pa kaj tudi med sabo pomesala, tako sem dobila zasebe bolj dinamicno meditacijo, ce sem delala tako, kot se mora….ali kakor je napisano….se res nisem dober pocutila, sele ko sem vaje ali pa meditacijo delala po svoje…evo…jest sem se vedno dober pocutla….
Tko, da evo, jest sem bla dolga leta Slovenck, kot vecina drugih…pac za vse kar se mi je dogajalo sem krivila druge…. to je zgleda najlazje, je ze sport….hahaha….ceprav danes trdim….da je kriviti druge najtezja pizdarija, ki jo clovek dela sebi…..sej ze tko, ce pogledamo ko ljudje kazejo s prstom za drugimi, ponavadi imajo kazalec obrnjen v druge…palec gleda v nebo…..trije prsti so pa obrnjeni v cloveka samega….hahaha….
slismo