Reply To: Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618 Reply To: Nebuloze 1,618

#2943
tadej pretner
Moderator

zlati rez wrote:

hmmmmmmmmmm………če izgine vezanost na čustva, ne more človek občutiti bolečine, bolečina ni osnovno čustvo človeka…….naprimer, če nekdo umre, bi iz stanje tišine, to zgledalo, kot popolno sprejemanje situacije in hkrati razumevanje za človeka, ki se je pač “sam odločil”, da umre……saj vem, da iz stanja pogojenega uma, mi pač ne moremo razumeti, da se je nekdo “sam odločil”, kajti ponavadi se pač “bori” z boleznijo, al so pa nesreče, al pa starost……vsi bomo umrli……torej je popolno sprejemanje in razumevanje……hmmmmm……brez vsake bolečine……….jaz verjamem, da gre energija tja, kamor jo mi usmerjamo……to pa iz stanje “tišine-praznine”….nikakor ne more biti bolečina…….je samo brezpogojno razumevanje dogodka in spoštovanje človekove volje………vsaka smrt je hkrati ponovno rojstvo (gre za zavest in ne za fizično telo )……, ko se človek to resnično zaveda…….ne more doživljati bolečine ob smrti-rojstvu……..pač pa razumevanje…..in seveda tudi razumevanje za bolečino drugih, ki doživljajo smrt kot bolečino ob izgubi……..iz stanja ” tišine-praznine” pa človek ničesar ne izgublja in ničesar ne pridobiva…..je samo razumevanje……

Za kaj pravzaprav gre, ko govorimo o praznini?
Gre za relativno nepogojeno delovanje v pogojenem svetu. Relativno iz dveh razlogov:
– Obstaja več globinskih nivojev praznine in ko govorimo o delovanju v pogojenem svetu, ne deluješ iz najglobljih ravni. Pogojeni svet je svet pravil in če hočeš biti v tem svetu uspešen, si ne moreš privoščiti tako globoke praznine, da bi zradirala vsa vozlišča nevronskih mrež, ki tvorijo tvojo pogojeno osebnost. Zato sem tudi že večkrat rekel, da je nesmiselno govoriti o brisanju ega – govorimo o njegovi vzgoji. V pogojenem svetu si uspešen, ko “ujameš” pravo razmerje med pravili, mimo katerih ne moreš in svobodo.
– Ego je med dušo in izkušnjo in predstavlja filter, skozi katerega izkušnjo dojemamo. Ampak tudi če ego odmisliš, je za njim duša, ki se razvija in se na določene stvari odziva na specifičen način. Duša naj bi se vselej inkarnirala v osebo z istim temperamentom, kar daje slutiti, da je na čustveni ravni pogojena in torej od čustev ne more biti preprosto odrezana.

mašpravicomisltdrugač.com

Lepo je če deliš