Reply To: Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618 Reply To: Nebuloze 1,618

#1699
zlati rez
Član

Tale energija….ani dober…..cudovito….jest mam tale moj novi kamen celestin…sej se spolnite……Venera …pa te zadeve……hja, ampak tale kamen ima tako lepo nezno in za mene tud mal skrivnostno energijo….da sem enostavno mogla mal it v raziskovanje tega nasega planeta Venere……ker….zgleda…..da….tale Venera….s svojo frekvenco…..res fajn vpliva na nas…..pa evo bom mal napisala…..kva kej dogaja z Venero…..pa z nami…..

Venera, drugi planet sonca, je zemljina dvojnica v soncnem sistemu. Planeta imata priblizno enak premer, maso, gostoto in verjetno tudi zgradbo. Venera se nikoli ne oddalji od sonca vec, kakor 46 , nek pa pise 48 stopinj…..hahahaha….te stevilke….. Se mocno razlikuje od zemlje zaradi gostega sloja oblakov, ki skriva planetovo povrsino in povzroca ekstremno visoko temperaturo in pritisk. Zaradi velikih temperatur na povrsini Venere, je zivljenje nemogoce. Zaradi pocasne rotacije Venere okoli svoje osi, traja dolzina dneva na Veneri 234 zemeljskoh dni., tud kle niso stevilke v vseh virih enake….. Za opazovalca na Veneri vzhaja sonce na zahodu in zahaja na vzhodu, seveda, ce ga oblacno ozracje popolnoma ne zakrije……. Razen tega sta periodi Venerine rotacije in orbite tako sinhronizirani, da se Venera vedno kaze z isto stranjo zemlji, ko sta si planeta najbljizja. Ali je to posledica resonance ali pa je “nakljucje”, tega se ne vemo….

Za soncem in luno je Venera najsvetlejse nebesno telo, zato je Venera imela pri mnogih starodavnih ljudstvih pomembno vlogo. Naprimer v mezoameriki je Venera imela pomembno mesto v kozmologiji in religiji. Venero je personificiral Quetzalcoatl, eno najpomembnejsih in najkompleksnejsih mezoameriskih bozanstev…Nekatere razlicice mita v katerih Quetzalcoatl nastopa kot svecenik in tolteski vladar, pripovedujejo, da je po odhodu proti vzhodu spremenil zvezdo v danico, torej v Venero….Če so tako vzvisenega Boga enacili z Venero, ima planet ziher se kako pomembno vlogo v nasem zivljenju. Quetzalcoatl je bog rodovitnosti, dobrote…srece….miru…..ljubezni… vetra……Tolteska modrost izhaja iz iste, v bistvu poenotene resnice, kot vsa druga sveta ezotericna izrocila tega sveta. Ceprav tolteska modrost ni verstvo v pravem pomenu besede, izkazuje cast vsem duhovnim uciteljem, ki so razsvetljevali svet. In, ceprav je nelocljivo povezana z duhom jo se najbolj natancno opisemo kot nacin zivljenja, ki na siroko odpira vrata sreci in ljubezni……. Tako, da Carlos Castanjeda ali Carlitos….. je pac v svojih knjigah opisal tehniko tolteske modrosti…….seveda, kakor jo je je on dozivljal…..s svojim znanjem….in zivljenjem….
Tale tolteska modrost ….je …da best…….evo…eno …..ki nam svetuje, kako biti brezgrajen v besedah……

Govori iskreno. Reci le tisto, kar res misliš. Ne uporabljaj besed v svojo skodo ali skodo drugih. Uporabi moc svojih besed, tako, da bosta zasijala resnica in ljubezen.

Nasi predniki so zvezdo obcudovali kot najsvetlejso, najvidnejso in najlepso potujoco zvezdo…. Ker se na nebu vcasih pojavi kot jutranjka…. vcasih pa kot vecernica…, je imela skoraj pri vseh narodih dve imeni. Grska Hesforos ( kasneje Afrodita Pandemos ) ali Rimska Lucifer je bila jutranjka, ki je predstavljala……. zemeljsko cutno ljubezen….medtem, ko je bila Grska Fosforos ( kasneje Afrodita Anadiomena ) ali rimska Vesper vecernica…., ki je poosebljala….cisto, brezmadezno duhovno ljubezen…..in astrologi se danes ugotavljajo, da je Venera povezana s tistim, kar nam je v zivljenju najlepse…..to je ljubezen…… Venera je tudi simbol pomladi, zelenja, plodnosti, mladosti, lepote, privlacnosti, erotike, harmonije, sprave, miru in …..ljubezni…..
Ze davni narodi so jo povezovali z vsem, kar je zensko. Poleg Lune, ki je temeljni zenski princip pri vseh nas, pri zenskah pa predstavlja vlogo matere in zene in skrbnice, je Venera tisti princip zenske, ki jo postavlja v vlogo eroticnega bitja ali ljubice moskemu….. Pravijo astrologi, da polozaj Venere v osebnem horoskopu kaze, kako zenska dozivlja svojo zenstvenost, kako izraza cutnost, nacin zapeljevanja, kako vspostavlja odnose z nasprotnim spolom in kako se obnasa v partnerski skupnosti…
V osebnem horoskopu moskega pa kaze polozaj Venere njegovo notranjo podobo ljubice, ki jo v zivljenju projicira na zenske, kakrsne si izbira za ljubezenske in parnerske odnose. Drugace receno, kaze tip zenske, ki ga privlaci in hkrati opisuje tudi njegovo lastno eroticno naravo, nacin zapeljevanja, ter “usodo” partnerskih odnosov, ki jih ustvarja….
Tole je samo malo nasplosno….vendar pa nemoremo biti taki bukseljni, da mislimo, da je vse navaden bulšit….hja….ali pa tudi…..vsak….po svoje……

slismoFlower

Lepo je če deliš