Reply To: mookaite

Forum Duhovnost Forumi Kristali mookaite Reply To: mookaite

#13733
tadej pretner
Moderator

Nika wrote: Pozdravljeni,

v trgovini Kamen sem videla relativno lepe mookaite. Vem, da gre za vrsto jaspisa, videla sem jih v Avstraliji, kjer jih imajo precej “na zalogi” – zanima me, če so nahajališča še kje drugje oz. če je možno, da kamni niso avstralski. V trgovini sicer prijazna prodajalka namreč o izvoru kamna, ki ga prodaja, ni vedela prav nič.

Hvala za pomoč in lp.

Odvisno, kakšni so. Doma imam recimo precej mookaitov garant iz Avstralije, ampak nimajo vsi tako vijolično rdečih in okrastih con, po katerih sicer mookaite prepoznamo. Nekateri so bolj kot ne le okrasti, drugi pa bolj kot ne le vijolično rdeči. Takšni bi bili lahko še iz kje drugje (ne boš verjela – v Zadobovi pri Ljubljani najdeš rdeče jaspise, ki so lahko spolirani videti kot tisti vijoličnordeči mookaiti, ki nimajo okrastih con.

Mookait – drugo ime: avstralski jaspis
Formula: SiO2 + Fe, O, OH
Element: prevladuje ogenj

V Avstraliji so ga tradicionalno porabljali za energijsko regeneracijo.

Prvi vtis je, da vpliva na lažjo materializacijo idej; se pravi, da bi mu lahko rekli kamen, ki podpira ustvarjalnost, nam pomaga pri splošni fleksibilnosti in obvladovanju vsakodnevnih problemov.

Podpira delovanje imunskega sistema, vpliva na krvni pritisk, srčni utrip, koncentracijo in ravnovesje različnih kemijskih snovi v telesu (npr. Na, K), spreminjanje ogljikovih hidratov v glikogen ter s tem na občutek energije v telesu in razvoj spolnih žlez. Vpliva tudi na delovanje ledvic, tankega in debelega črevesa, hrbtenico, noge, kosti, pri moških pa tudi na prostato.

tadej pretner2012-02-16 22:56:55

Lepo je če deliš