Reply To: moj vrt

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana moj vrt Reply To: moj vrt

#2259
tadej pretner
Moderator

Lali wrote: Pozdravljen Tadej, najbrž malce pozno, pa naj bo nasvet za drugo leto. Pr nas to bolj po domače delamo in sadimo krompir v vrsto na razdaljo dolžine stopala torej, krompir pred in za škorenj.
Če imaš na vrtu kakšne podzemne domače živali (voluharje), ki obožujejo krompir, solato, korenje in peteršilj posadi na vmes bob, jih uspešno in humano odganja (k sosedom) :)

Draga strelka, glede paradižnika in njegovih sosedov – meni med paradižnikom odlično uspeva bazilika sam dosti toplo mora biti, ker ne uspeva v mrzli zemlji, posadim jo šele maja.

Ja, krompir sem ravno predvčerajšnjim dal v zemljo (po setvenem koledarju naj bi mu baje pasalo). Dobro, da sem škornje enkrat po nesreči z eno svinjarijo zažgal, da nisem imel s čim meriti razdalje med krompirjem. Mam namreč številko 46 in razdalja bi bila tolikšna, da bi se zihr pokazalo, da nimam dost preštihanoWinkWink

A bob praviš da je proti voluharjem. Hvala. Škoda, da tega nisem prej vedel. So mi med drugim lani požrli sedemletno borovnico in sadiko fige. Moram pravzaprav na net pogledat, kaj bob sploh je. V spominu imam, da nekaj, kar je treba v steno metat, al kwaLOLLOLLOL

Lepo je če deliš