Reply To: moj vrt

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana moj vrt Reply To: moj vrt

#3734
Amedea
Član
..

Večina ljudi za rastline največkrat uporabi kar Rešilno zdravilo (itak ne moreš res nič falit s tem), ker če razmišljaš na čisto preprost način, izgleda to takole: rastlina je zaradi poškodbe, bolezni, škodljivcev, vremenskih razmer… itd pod stresom, torej ji bo Rešilno zdravilo pomagalo premagati ta stres in jo okrepiti (okrepiti torej njeno vitalno sposobnost).

Če pa pogledaš npr. kaj je z rastlino narobe in poskušaš “začutiti” težavo, lahko uporabiš eno od namenskih esenc samo ali pa jo kombiniraš z Rešilnim zdravilom.

Zadnjič smo imeli uši na listih češenj in sem uporabila mešanico Rešilnega zdravila, Crab Apple in pa Walnut. No, uši ni več in to na naraven način, brez strupov.

Recimo, Crab Apple uporabiš, če imaš občutek, da se rastlina počuti nečisto; Walnut, če je izpostavljena slabim vremenskim razmeram… itd.

So pa tudi ljudje, ki poskušajo resnično začutiti, kaj je narobe z rastlino in v knjigici Bach Flower Gardener so opisane izkušnje ljudi, ki so pri svojih rastlinah uporabljali različne cvetne esence in jim na ta način pomagali premagati “krize”.

Torej: vsekakor lahko uporabiš Rešilno zdravilo in dodaš specifične esence, ki jih v Rešilnem zdravilu ni, da bi rastlini čimbolj pomagala pri določeni težavi.

M.
Lepo je če deliš