Reply To: Mind machine

#843
marjan
Član

Vesna wrote:

… Ima kdo kako izkušnjo s podobnimi zadevami?

Po moje je to ena od mašin, ki si jo je izmislil človek, da bi nekaj naredila namesto nas. Z njo nimam direktne izkušnje, le posredne, ko z znanci debatiramo o učinku. Nihče se ni hvalil, kako se mu je razširila zavest, le za učenje pride prav.

Za primerjavo bom vzela Abtronic, ki nam učvrsti mišice. Ne da kondicije, ne zmenjša obsega, niti ne shujšamo….na nič drugega ne deluje.

Po eni strani se mi kar prav zdi, da moramo za hujšanje poskrbet z lastnim delom, prav tako za kondicijo in obliko telesa. Ker Abtronic nima dometa. Še bolj prav se mi pa zdi, da si zavesti ne moremo širiti s kakšnimi mind mašinami, ampak da rastemo z delom na sebi, s pomočjo meditacij in izkušenj, ki nam dajo globji vpogled v življenje. Zato, ker ob širitvi zavesti se počasi prebujajo jogijske moči, teh pa nezrel človek ne more (ne zna) odgovorno uporabit.

Se pridružujem mnenju, da stroj nikoli ne more nadomestiti razumevanje, namen in vtrajnost pri naši duhovni rasti.

vsekakor pa smo z nakupom take mašine naredili veliko delo, saj smo omogočili, da lahko preživijo vsi trgovci in posredniki. vse kar damo Vesolju, se nam slej ko prej vrne.

marjan

Lepo je če deliš