Reply To: M. Pogačnik – litopunktura

Forum Duhovnost Forumi Radiestezija M. Pogačnik – litopunktura Reply To: M. Pogačnik – litopunktura

#11133
tadej pretner
Moderator

BAD-BOY wrote: Se mi pa zdi, da M. Pogačnik ni imel nobenega dobrega argumenta na obtožbe v članku slovenskih novic. Zadevo bi bilo potrebno stestirati. Torej Tadej predlagam, da greš na tista “škodljiva” mesta ti z nihalom in ugotoviš kako in kaj. Smile Bojda, da je na tistih mestih kjer so postavljeni kipi ljudem slabo itd.

Do neke mere njegovo delo poznam, saj sem z njegovimi skupinami v preteklosti sodeloval. V projektu “energijsko oživljanje Save”, sem celo vodil eno skupino njegovih geomantov. No, pa pustimo to.
V Murski Soboti recimo imajo en park. Pred leti je bil povsem mrtev-nihče ni hodil tja. O njem smo naredili celo eno TV oddajo, v zvezi s sevanji – spomnim se mesta v parku, kjer je bilo slabo sevanje takšno, da so drevesa rasla vidno stran. No, potem pa je pogačnik tam delal z eno skupino geomantov, postavil en liotopunkturni steber, in park je danes živ in obljuden. Ampak na osnovi tega primera seveda ne trdim, da je bil takšen učinek vedno in povsod. Imam tudi drugačne izkušnje – glej spodaj komentar na strelkičev post.

BAD-BOY wrote: Sam sem tudi razmišljal kako bi sam naredil test. Recimo, z drevesi ali kakimi drugimi rastlinami, kako bi tam uspevale?

Dobra ideja. Treba je le vedeti, da nekaterim rastlinam ustrezajo “slaba” mesta (bezeg, oreh, asparagus …)

strelkič wrote:
Sej o tem je bila že ena oddaja , če me spomin ne vara…tudi o teh kamnih.
Na Primorskem nekje ….
in nekateri bioenergetiki , oz . radistezisti so bili čist zaprepadeni ….totalno neusklajeno …Ermm
so merili z nihali …pa brez …

men link odpira , sem ga pa še enkrat postnila … v misteriju piše , da je bil predlagani Jelinčičev grb veliko bolj usklajen …
no pa tisti , ki vam ni prostozidarska simbolika tuja …že marsikje sem zasledila da grb vsebuje prav to …Ermm.

Ne vem ….

No, glede tega primera imam direktno izkušnjo, je pa res, da litopunkturnih stebrov tam ni postavil Pogačnik, ampak dva njegova učenca (enega od njiju dobro poznam, recimo mu N). V glevnem, enga lepega dne me pokliče en tip, za katerega se je izkazalo, da je predstavnik tistih, ki so litopunkturne kamne za tisto lokacijo “naročili” (Pogačnikova učenca jih seveda nista postavila “kar tako” in zastonj). Prosil me je, če grem z njim na lokacijo in povem mnenje (to je bilo kmalu po tisti oddaji na TV).
Za kaj je šlo?
Tam je bilo dejansko križišče zmajevih črt. Na to križišče so postavili litopunkturne kamne, energija tam pa je bila totalka štala. Vzroka sta verjetno vsaj dva:
– Ko obtežimo karbonatna ali kremenova tla (tam so karbonatna), pride zaradi pritiska na karbonatna tla do določenega naboja, ki pri ljudeh povzroča slabo počutje (ta pojav je pogost tudi pri novogradnjah, postavljenih na karbonatnih/kremenovih tleh). Vendar pa se kasneje ta naboj razblini (to običajno traja do 8 mesecev). V tem primeru je bila kaotična energija verjetno prav zato, ker je vse skupaj na zmajevih črtah (krepijo tisto, kar na njih “daješ”), še bolj izraženo. Vendar pa tega pojava nista poznala niti Pogačnikova učenca, niti Florjančič. Baje je začel Florjančič flancati o hudičevih silah, Pogačnikova učenca pa sta dala rep med noge in odpeketala, ter s tem pustila naročnike na cedilu. Ampak kaj je zanimivo? Tistemu P. učencu, za katerega smo rekli, da ga bomo imenovali N, sem hotel nekaj časa prej, potem, ko je revija Aura objavila moj prvi članek o zdravilnih parkih, ta pojav razložiti, pa me ni hotel poslušati, saj je bil nezadovoljen z mojim člankom, ki pa je v veliki meri govoril o vplivu elektromagnetnih energij. In to odklanjanje informacije se mu je maščevalo pri tem primeru, ko je prišlo do pizdarije, pa ni vedel, za kaj gre.
– Povsem mogoče je, da je splošnemu kaosu tam botrovalo še nekaj – v neposredni bližini so bili baje “izvedeni” povojni poboji. In s tem v zvezi je lahko prišlo do spročanja čustvene bolečine (do takšnega pojava je vsaj dvakrat prišlo tudi pri mojih energijskih čiščenjih hiš, ko je proces v prvi fazi aktiviral določene sile v prostoru, ki so bile prej pritajene). Čudi me, da geomanta nista skušala zadeve sanirati s skupinskim delom (skupina geomantov, ki usmerjeno dela na harmonizaciji prostora).

Lepo je če deliš