Reply To: Lapis lazuli

Forum Duhovnost Forumi Kristali Lapis lazuli Reply To: Lapis lazuli

#10411
AVATAR
Član

acaw wrote: Pozdravljeni, imam vprašanje glede lapis lazulija. Imela sem močno željo po njem in sem kupila ogrlico, kjer so nanizani kvadratni kamenčki lapisa. Kupila sem pri osebi, ki velja za zelo duhovno, tako da sem zaupala. Ko pa sem dala lapis čistit v slano vodo, je spustil barvo, ki se je obarvala vijoličnomodro. Kasneje sem prebrala, da lapisa ne namakat v vodi (bil je kakšno uro v njej) zaradi vsebnosti xxx kovine v lapisu. Vendar sem v dvomu, da je lapis pravi in prosim za odgovor, če je normalno, da spusti barvo.

Tu sem se moral nasmejati…Zelo duhovna oseba naj bi veljala za zaupanja vredno…ccc

Ogrlica iz pravega kvalitetnega lapis lazurija…vsekakor ne bi bila poceni…Večina kamenja se ne splača ponarejevati, ker se ne splača…Določeni kristali-minerali…pa seveda imajo zaradi določenih razmer…svojo ceno…in jih se splača ponarejati…to velja tudi za lapis lazuri.

Kvaliteten temno moder lapis lazuri…je cenjen…tudi piritni vključki…lahko je tudi zmes zlato…mu dajo lep videz-čar…spominja na zveznato nočno nebo…Dobre komade dobivajo iz Avgafistana…ker pa je tam sranje…ni take proste dobave…cena raste…pa tudi kvalitetnega lepega lapisa lazurija ni v izobilju.

Naslednjič ko boste kupovali ogrlice…se ne zanašajte na zelo duhovne osebe…ker se tem tako ne sanja kaj prodajajo…tudi če imajo poštene namene…Posvetujte se in kupite pri poznavalcu, ki ve kaj prodaja.
Lepo je če deliš