Reply To: Kvantni pristopi samorazvoja

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Kvantni pristopi samorazvoja Reply To: Kvantni pristopi samorazvoja

#22946
snowcat :)
Participant

tadej pretner wrote:

In še ena stvar – na TV sem gledala neko oddajo pozno ponoči o možganih in tam je bilo rečeno, da BARVE so del EVOLUCIJE zaznavanja realnosti.

snowcat

Ne vem če ciljaš na to, da skozi evolucijo barve drugače zaznavamo ali na kaj drugega. V glavnem – jaz sem recimo pred časom gledal oddajo, katere namen je bil to dokazati. Med drugim recimo morje že lep čas opisujemo kot modro, v zelo starih tekstih pa so ga opisovali kot zeleno.

Dejansko sem ciljala v smislu ,,če že enkrat obstaja, lahko tudi obstaja na drugem področju,, Prav glasno razmišljam o emocijah in našem zaznavanju emociji – ne govorim zdaj o fizičnem telesu – ampak o naši interpretaciji emoci.

Bom dala kar primer, ki me je še toliko več napeljal v to idejo. V šoli smo obravnavali s pomočjo karmične diagnostike eno sošolko. V tem času kadar je ona ozaveščala svojo zgodbo, se je drugemu sošolcu tudi sprožil energetski proces. Na prvi pogled logično a ne ?? Pač sta imela podoben, če ne isti tip blokade, torej nek tib vibracije, valovanja, frekvence, … Ključno (moje osebno mnenje) – pri vsakem naj bi bila drugačna zgodba – sicer naj bi bili karmično povezana, ampak kot pogleda vsakega posebej je bil drugačen. Pač drugačen emotivni vzrok pri obravnavi iste situacije….Za mene to nekako je ,,dokaz,, (ki sem si ga kreirala, hvala, lepa :-) ), da podobno kot spekter barev (od bele do črne) tudi emocije imajo svoj jasno evolucijsko definirani spekter in da zgodbe so obleka. Podobno kot platno je podlaga za barve.

Jaz lahko obožujem morje in sploh ne vem, da ta barva se kliče modra. Torej lahko doživljam neko emocijo in sploh ne vem, da to je žalost. Zato imamo ego, super ego, um, ….da ne ponavljamo do neomoglosti…. Toliko razmišljanje naglas (s tem, da sem vrgla 2 karte na mizo :-) ).

snowcat

Lepo je če deliš