Reply To: krvaveče dlesni

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina krvaveče dlesni Reply To: krvaveče dlesni

#9227
tadej pretner
Moderator

Bojana wrote: Predvsem veliko c vitamina. Vsako jutro pa si dlesni pošteno zdrgni s koščkom limone. Lahko tudi zvečer, uporabljaj pa neagresivne zobne paste. Krvavenje dlesni dejansko povzroča kronično pomanjkanje vitamina c. ( Scorbut ).

Bojana wrote:
Vitamina C, to sem hotela napisati. Vsake toliko malo pogledam sem. Tudi pri Candidi si ustrelila mimo, o tem bom še pisala, ne vem kje dobivaš podatke, a so zelo netočni.

Bojana wrote:
Če bi rada prepir, nisem pravi naslov. Tvoja primitivna komunikacija s člani pa pove vse o tebi. Ne mislim razpravljati z nekom, ki piše o stvareh, o katerih pojma nima.
Lep pozdrav

Bojana, strelka je sicer v poreteklosti imela kak black out, enkrat sem se z njo “zapel” tudi sam, ampak v tejle vajini komunikaciji ne vidim, da bi iskala prepir, niti se mi komunikacija ne zdi na primitivni ravni. Z njenim pomislekom glede povezave sklenina – limona se tudi sam strinjam, ne glede na to, da si napisala, da je treba drgniti dlesni in mimogrede, pomanjkanje vitamina C je le eden od vzrokov za krvavenje dlesni.

Dejansko pa nekateri uporabljajo limono tudi za čičenje sklenine. Pa si poglejmo, kaj o tem meni strokovnjak (prenešeno iz enega drugega foruma):

Vprašanje:
Pozdravljeni. Imam vprašanje glede limone in čiščenja zob. Nekje sem prebrala, da lahko z rednim drgnjenjem limone po zobeh, postanejo zobje bolj beli. Znima me ali je to res in ali lahko z limoninim sokom uničimo sklenino na zobeh – je škodljivo? Hvala za odgovor. Petra

Odgovor:
Pozdravljeni! Limonin sok je močna kislina. Pri pogostem drgnenju zob z limono, si boste poškodovali sklenino!!!!! Lep pozdrav!
Dušan Brajović, dr. dent.med., 09.09.2009

Lepo je če deliš