Reply To: Kristali – vprašanja o konkretni uporabi

Forum Duhovnost Forumi Kristali Kristali – vprašanja o konkretni uporabi Reply To: Kristali – vprašanja o konkretni uporabi

#11703
tadej pretner
Moderator

Luka_X wrote: Zakon tadej, Tnx!

Matr, js pa zmjri ku tle neki napišem oz. uprašam……..se pol kasnej spomnem d sm neki pozabu.
Pa k bo meu kdo cajt no c bo lhk povedu kej…………Al je možno kr nasplošno rečt katere elemente kristalov se lahk filajo na luni, kateri pa na soncu? Jih mam ene 12 k so element ogenj, in predvidevam da se usi na soncu filajo ne? Kaj pa voda-zrak, zemlja-zrak, sam voda recimo????? kaku naj vem ktere dam lohk na luno? Kr jih mam že tuk, pa ne vem……….največ mam zemlja-zrak pa voda-zrak kristalov…..

hvala za odg.

Lp

Načeloma so vsi ognjeni najraje na soncu, vsi vodni najraje na Luni, zračnim in zemeljskmi pa paše eno in drugo. Potem maš seveda še kombinacije, pri katerih se ravnaš po navedenem. Nekateri kamni vode (recimo opal, pa tudi kombinacije voda-zrak (recimo desmin, hrizopraz) so na sonce tako občutljivi, da lahko na njem celo počijo (opal), ali izgubijo barvo, ki pa jo potem, ko so dlje časa v vodi, dobijo nazaj (hrizopraz, desmin). Kot povsod, tudi tu obstajajo izjeme. Takšna izjema je recimo rožnati kremen. Kombinacija elementov je pri njem zemlja-zrak, pa je štos v tem, da na soncu zelo hitro pobledi. Nekateri avtorji navajajo, da sčasoma na soncu pobledi tudi ametist (voda/ogenj) – neposredne izkušnje nimam; sploh mi nikoli ni prišlo na misel, da bi katerega od ametistov dajal na sonce). Ametist je ogenj-voda.
Luna je polarno nasprotje ognjenim kamnom, zato je nesmiselno, da ognjene daješ na Luno – to je tako, kot če bi sebi ful na tesno okoli vratu zavezal kos štrika.

Lepo je če deliš