Reply To: Kristali – vprašanja o konkretni uporabi

Forum Duhovnost Forumi Kristali Kristali – vprašanja o konkretni uporabi Reply To: Kristali – vprašanja o konkretni uporabi

#10775
tadej pretner
Moderator

AnjaAnjaAnjaAnja mi je na OS zastavila spodnje vprašanje, a ker bo stvar morda zanimiva še za koga, bom odgovoril tule. Anjin post je v mastnem tisku:

Lepo pozdravljen :)

No: pa sem se morala semle še jaz registrirati in kaj vprašati. Najprej bi te rada pohvalila Tadej (upam, da ne zameriš tikanja, sicer pa ti dam za kak liter poljubne tekočine :P), ker sem preko branja foruma ugotovila, da si res 1A oseba, saj odgovarjaš vsem in vsakomur in vedno potrpežljivo, predvsem pa razumljivo odgovoriš na vse, kar te kdo vpraša :) Zato sem se odločila da ti pišem tudi jaz.

Hvala. Če bi imeli v naboru smeškov tistega, ki zardeva, bi ga sedajle uporabil.

No: pa da začnem še jaz: zadnjih 10 let-to je, od kar sem začela hodit v srednjo šolo in sem posledično torej prišla do Maribora sem bila in še sem, precej obsedena s kristali. Namreč mimo Ahata sploh ne smem it, saj me takoj »potegne« noter in potem mi je vedno kak kristal všeč in ga potem kupim :S Saj ne, da bi bilo to kaj slabega, če bi tam dobila res to, kar sem kupila.

Povsem te štekam, saj to “bolezen” dobro poznam sam. Pred leti sem vse do zadnjega fič’nka zagonil za kristale, najhujša obsedenost pa se je končala tako, da sem domov privlekel cca 700 kg težak kapnik, ki mi je potem “ušel” po hribu navzdol in k sreči zgreil hišoOuch.

V zadnjem mesecu sem namreč ugotovila, da je vrsta kristala v Ahatu odvisna prodajalke, ki ti ga proda L Tako sem na primer kupila čudovito zapestnico iz »kao ahata«, nato pa se mi je po dveh tednih kamen popolnoma razbarval…-šla sem nazaj v Ahat, kjer so mi povedali, da kaj jim tu nekaj govorim o ahatu, da je to le obarvan howlit-in tako sem vsa razočarana odšla ven, hkrati pa sem imela še slab občutek v smislu: evo: vsak te lahko prinese okoli, saj o kristalih ne veš prav nič, in še to, kar sem vedela do zdaj, je vse NIČ. Pa še izgledalo je, kot da si namišljam glede vrste kristala….-ampak še dobro da dajo vedno zraven listke, tako da se vidi, da si ne domišljam in namišljam. Tako sem si kupila recimo tudi zapestnico iz aventurina, pa pridem naslednjič v Ahat in prodajalka mi reče: kako lep žad imate!?!?!?! Meni se takšno natolcevanje ljudi zdi res izkoriščanje in mislim, da res ni fer do njihovih kupcev, da prodajajo nekaj, o čemer vedo ne vem koliko….

Fino je, da ljudi, ki neko stvar delajo za denar, to tudi zanima. Ampak v praksi pogostokrat ni tako. Punce, ki pridejo delat v Ahat verjetno na hitro malce spoznajo s kamni in če potem same ne skrbijo za nadaljno izobražeanje, se pač dogajajo stvari, ki jih opisuje. Je pa delala pred dobrimi desetimi leti v Ahatu v Mb ena bejba, s katero sem se lahko pogovarjal celo o primeseh v posameznih kamnih, tako je obvladala. Da je bila mera polna, ni bilo izvrstno le njeno nanje o kamnih, ampak tudi videzThumbs Up
Avanturin bo od žada najlažje ločila po drobnih svetlečih srebrnkastih pikicah (fuchsit, goethit ali hematit), ki jih vsebuje avanturin, žad pa ne.

Tako, da: moje vprašanje pa je sledeče: glede na to, da sem si v teh 10-ih letih nakopičila OGROMNO kamnov-vsaj meni se tako zdi, me zanima, ali bi mi prosim lahko s fotografije ugotovili, ali gre za ponaredek ali ne? Ali je to preveč »na lepe oke«? :)

Pošlji na osebni mail, pa bova videla, kaj je moč prepoznati in kaj ne.

Hkrati me zanima še, kako je s kombiniranjem kristalov: namreč: ker imam toliko kristalov, jih nosim po občutku_tisti, ki se mi zjutraj zazdi najbolj primeren, tistega nosim-včasih jih je tudi več-jaz sem pa na tehle forumih nekje prebrala, da moraš pazit, katere kombinacije nosiš? Kako je s tem?

Nekatere kombinacije (energije nasprotnih elementov) ustvarijo energijski kaos, ki se sčasoma sicer nekoliko umiri, vendar pa se v neki fazi ob noenju “skreganih” kamnov lahko počutiš neprijetno.

Poleg tega me še zanima, ali lahko kristali negativno delujejo na osebo ali situacijo? Namreč v Ahatu so mi enkrat rekli, da kristali, ali deluje pozitivno, ali pa sploh ne, pa me zanima, ali je temu res tako-namreč sedaj sem pač žal precej skeptična glede stvari, ki sem jih izvedela tam in bom raje tebe vprašala, kaj meniš ;).

Kristali definitivno lahko v določeni meri vplivajo na nae razpoloženje – ta vpliv je destruktiven predvsem v slučajih zgoraj omenjenega energijskega kaosa, ljudje pa smo specifični tudi sami po sebi (temperament …), zato nekomu paše en, drugemu pa bolj drug kamen. V glavnem pa iz nabora okrasnih kamnov ne bi govoril o tem, da deluje kakšen a-priori negativno. Pri sebi sem recimo opazil, da me nekateri kamni, ki vsebujejo nekatere oblike železa (npr. limonit) začnejo po nekaj dneh delati utrujenega, čeprav sicer veljajo za energijske kamne.

Nadalje me še zanima, ali bi mi lahko lepo prosim povedal, kateri kristal/-i so moji osebni? Rojena sem 24.10.1986 ob 7.30 v Mariboru.

Si dvojna škorpijonka (dvojni škorpijoni so radi s čim obsedeni, zato je za tvojo kombinacijo obsedenost s kamni nekaj normalnegaLOL – če mene vprašaš, je to ena najlepših obsedenosti). Lastnost tvoje kombinacije ima sugilit, a kre gre za neuravnoteženo kombinacijo, ti bodo bolj koristili danburit, kunzit in heliotrop.

Sama samo vem, da naj ne bi nosila rubina…-tole mi je enkrat rekla ena gospa, ampak ne vem na podlagi česa je to vedela in ali je to res ?!?!

Hja, ljudje tvoje kombinacije so pogostokrat vzkipljivi in nestrpni, kar bi lahko rubin potenciral.

In še nazadnje to, kar je verjetno najpomembneje: sama imam že zadnjih nekaj let nočne more, ampak te so zadnje leto še posebej intenzivne. Zaradi se zjutraj zbudim 3x bolj utrujena, kot pa zvečer grem spat, pole tega si včasih sploh več ne želim zbudit, ampak bi najraje kar prespala cel dan, saj zaradi slabega spanja posledično težko delam tudi vse ostale aktivnosti…. Poleg teh brezvoljnih trenutkov, pa sem še skoraj ves čas le utrujena….

Fino bi bilo čekirat, ali spiš na “dobrem mestu”. Naredi poskus:
– vse bakrove minerale, ki jih imaš (malahit, hrizokolla …) razporedi pod ležičem in preveri, če bo spanje bolje. Namesto bakrovig mineralov lahko uporabiš tudi divji kostanj (nič parat, vsaj ene 60 komadov). Če bo spanje boljše, ima posteljo na slabem mestu.

Evo: to je zaenkrat tole ;) Zelo bom vesela tvojega odgovora, tako da že vnaprej hvala za tvoj čas ;)

Lepo nedeljo ti želim, Anja

Lepo je če deliš