Reply To: Kristali – vprašanja o konkretni uporabi

Forum Duhovnost Forumi Kristali Kristali – vprašanja o konkretni uporabi Reply To: Kristali – vprašanja o konkretni uporabi

#10786

Evo: pa že pošiljam prazna sporočila :D
Pozdravljeni še vsi od mene :D

Predvidevam, da zardevanje ni nič slabega, sploh če pove nekdo resnico ;) Tako da Tadej: brez besed sem glede tvoje prijaznosti in volje :D

Sama sem zaenkrat še v nabavi manjših kristalov, ker pač je trenutno moj edini trg za nabavo Ahat, kjer pa so cene pošteno visoke že za zelo majhne kristale, tako, da si zaenkrat še ne nameravam domov nositi kakšnih pol tonskih kapnikov :P Sicer pa: pri tebi je šlo to res že v nevarno smer :P Ampak zagotovo je bil lep ;) In se mu nisi mogel odreči :P

Sicer pa ja: še odgovor strelki: veliko večino kamnov imajo posortiranih, ne pa vseh :) In tam, kjer nimajo, tam imaš potem variacije :D:D Meni se pač zdi žalostno, da nekdo dela tam 5 let in se v teh petih letih ne nauči nič novega, niti se noče. Npr.:zadnjič je bila tam ena prodajalka, ki je ravno prodajala nekomu v trgovini nek kamen in jo on vpraša, kako se čisti in ona seveda reče: meni se zdi, da ga daste pod vodo in potem na sonce, ampak ne vem zagotovo, saj me kamni sploh ne zanimajo, jaz pač samo delam tukaj preko študentskega servisa :D:D:D
No: pogledala sem moja dva “aventurina” in oba imata temno zelene lise/pikice in nekaj rjavih :) Srebrnkastih pa ne. Torej iz tega sledi kaj? :) Da ni aventurin, ampak serpentin?
Sicer pa še glede mojih kristalov Tadej: moja dva kalcita ne razita stekla, kar verjetno pomeni da sta prava, in pa iz tirkiza ne gre dol barva z acetonom, korala pa ni nič kaj lažja kot drugi kristali njene velikosti :)

Kje oziroma kako pa lahko nagruntam ugodne oziroma neugodne kombinacije nošenja kristalov? Sicer pa glede osebnosti: mene motijo samo kristali, ki mi kakorkoli niso všeč: naprimer barvno ali oblikovno, ali pa imajo preveč nečistih področij… In tak kamen, ki mu vsaj po moje nekaj manjka, zelo težko nosim… :D Ampak sem verjetno samo čudna :)

Kako to misliš dvojna škorpijonka? Na podlagi česa pa to veš? :D Ne, da sem s čim obsedena, ampak se mi zdi, da vsega kar se lotim – potem postane ena taka obsesija -vsaj za nekaj časa ali pa ostane dalj časa. :) Zdaj imam za to očitno vsaj izgovor :D:D:D:D Torej si nabavim za osebni kristal katerega od zadnjih treh naštetih: danburit, kunzit in heliotrop in ne sugilita :) Od vseh štirih sem slišala samo za heliotrop ;)

Mislim, da zaenkrat še nisem vzkipljiva in nestrpna zato se bom tudi rubinu raje preventivno izognila :)

Glede poskusa za spanje pa: kako pa vem, kateri minerali so bakrovi? No: če ne drugače, pa počakam, da začne divji kostanj odpadat in poskusim z njimi :) Namreč: v moji sobi menda ni nobenega dobrega prostora za spanje, saj povsod, kjer bi lahko bila postelja, gredo neke linije nečesa-se ne spomnim točno česa :S In kaj naredijo divji kostanji in bakrovi minerali, da izboljšajo spanje, če smem vprašat?

In pa še nekaj me zanima: glede na to, da so pač moji dvomi glede kristalov v Ahatu trenutno na višku, me zanima: kje pa vi nabavljate kristale? Ali hodite na kakšne sejme ali kam drugam?

Pa prijeten večer vsem ;)
In seveda hvala za odgovore :)

Lepo je če deliš