Reply To: Kristali – vprašanja o konkretni uporabi

Forum Duhovnost Forumi Kristali Kristali – vprašanja o konkretni uporabi Reply To: Kristali – vprašanja o konkretni uporabi

#9252
tadej pretner
Moderator

Smaragd13 wrote: Pozdravljeni,

mene pa zanima nekaj glede kamene strele. Med opisom delovanja kamene strele sem zasledil, da ni priporočljiva za ljudi. ki imajo težave s srcem, saj lahko povzroči več težav kot koristi. Ali to velja samo za surov kristal ali tudi za polirane? Moja težava pa je srčna histerija oz. aritmija, za kar se sicer uporablja hematit. Kamena strela pa me zanima zaradi vsestranske uporabe.
Hvala že vnaprej
Lp

To se nanaša predvsem na polaganje kristala na srčni predel in ni pomembno, ali je poliran ali ne – za to je veliko primernejši akvamarin, pa tudi smaragd, ko ga že imaš v imenu. Nikdar in nikoli pa pri aritmiji nikomur ne bi svetoval polaganje hematita na srčni predel.
Kameno strelo v smislu prepučanja njeni energiji (konica naj bo obrnjena navzgor) sicer lahko uporabljaš, vendar se pri tem “poslušaj”.
Aritmij je sicer več vrst in glede na vrsto aritmije in spremljajoče pojave, se potem konkretneje določi kristal ter način uporabe.

Lepo je če deliš