Reply To: Kristali – vprašanja o konkretni uporabi

Forum Duhovnost Forumi Kristali Kristali – vprašanja o konkretni uporabi Reply To: Kristali – vprašanja o konkretni uporabi

#13059
tadej pretner
Moderator

ozelot wrote: Tadej kej veš o tahionu? Danes mi je frend reku da mu je en homeopat dal v roko kamen tahion in da je bilo zelo intenzivno za čutit. Sam gugl tahion ne klasificira med kamne.

Tahion seveda ni noben kamen. Gre za tahionsko energijo, ki je zgolj hipotetična. Nekoč sem na enem ezo sejmu kupil “tahion” in ga nesel na analizo na NTF. Pokazalo se je, da gre za steklo, na katerem je bila naparjena kovina. Energijsko pa je bilo precej močno – itak ni težko “nabiti” stekla, saj gre v bistvu za kremen.
Nekaj o tahionski energiji:

Tahioni so v fiziki hipotetični delci, ki naj bi se gibali hitreje od svetlobe. Že sami po sebi delci, ki se gibljejo hitreje od svetlobe, niso dokazani, vendar pa fizika dopušča možnost, da obstajajo. A tudi če dejansko obstajajo, bi si z njimi verjetno lahko kaj malo pomagali.
Uradna fizika namreč možnosti prenosa informacij, ki bi bil hitrejši od svetlobne hitrosti, razlaga takole:
Za prenos informacij/energije potrebujemo medij, torej delce, ki naj bi informacijo/energijo prenašali. Einsteinova relativnostna teorija pravi, da je hitrost svetlobe oziroma hitrost elektromagnetnega polja v vakuumu konstantna. Če tahion obstaja, torej ne more biti del tega polja, ampak nastopa od njega ločeno.
Druga fizikalna »resnica« pravi, da lahko vsak delec, ki ima maso, ustavimo (lokaliziramo), nikoli pa ga ne moremo pospešiti do svetlobne hitrosti. S svetlobno hitrostjo se lahko gibljejo le delci, ki imajo maso nič (fotoni). Če tahion obstaja, bi torej moral imeti negativno maso.
Da lahko nekemu delcu informacijo/energijo »naložimo«, ga moramo ustaviti (lokalizirati). In v tem grmu leži zajec, da informacij ni moč prenašati hitreje od svetlobe – valovna enačba tahionskega polja namreč v okviru kvantne teorije polja, dopušča le dve možnosti in sicer:
1) če lahko tahione lokaliziramo, da bi jim »naložili« informacijo/energijo, se nikakor ne morejo gibati hitreje, kot s svetlobno hitrostjo;
2) če tahionov ne moremo lokalizirati, se sicer gibljejo s hitrostjo večjo od svetlobne, a na ta način ne moremo prenašati sporočil hitreje od svetlobe, ker jim informacije preprosto ne moremo »naložiti«.

Dejansko pa v vesolju prenos informacij poteka trenutno, saj po drugi strani vesolje deluje kot hologram. A tu delcev, ki bi prenašali informacijo, ne potrebujemo – prenos se vrši na ravni, s katero smo vključeni v univerzalno zavest. Se pravi – na ravni holograma te stvari špilajo, na tridimenzionalni prostorski ravni, torej da nekaj pošljem iz točke A v točko B, med katerima je določena razdalja, pa nikakor.

Lepo je če deliš