Reply To: Kristali – vprašanja o konkretni uporabi

Forum Duhovnost Forumi Kristali Kristali – vprašanja o konkretni uporabi Reply To: Kristali – vprašanja o konkretni uporabi

#11471
tadej pretner
Moderator

Luka_X wrote: Mene pa zanima naslednje……….

Kar se tiče teh eliksirjev……..delujejo ti eliksirji samo na telo, oz. kar se tiče telesnega sistema nasploh, ali delujejo tudi kar se tiče drugih zadev. Pač, psiha, ustvarjalnost itd. ???

Eno in drugo, s tem, da imajo nekateri opaznejše učinke na telesno raven, nekateri pa so bolj za druge kvalitete.

Luka_X wrote:
Pa še to…….zdej k je tako vreme…….kar se tiče polnjenja kristalov……sonca ni……mrzlo bo kmal še bolj, kako napolnit kristal v takem primeru, razen pod luno….ampak tisti ki niso za luno……???

Hvala

Lp¨!

Načeloma kristale najprej očistimo (tiste, ki “prenesejo” slano vodo v njej, druge v sol zakopljemo, ali damo v vodo, v kateri je bila soda bikarbona …
Če ne poznaš nobene druge metode aktivacije kamna, z zaupanjem naredi tole: globoko se sprosti, vzemi kamen v roke, ga poglej in začni predano vdihovati iz njega in izdihovati vanj. Pred tem vzpostavi namero, naj se kamen ob tem aktivira. Dovolj je le kratka in jasna namera – ni ti treba npr. v mislih ponavljati “aktiviraj se” ali kaj podobnega. Raje pozornost posveti predani izmenjavi energij s kristalom.

atlantida wrote:
Zdravo,

delam si več eliksirjev. In sicer v istem kozarcu imam hematit in oniks. Skupaj sem jih dala, ker sta iste barve. Hematit je velik 1cmx1cm, oniks je pa enkrat večji. Hematit je tudi spoliran in ima samo eno mahno vdolbinico (par mm) ob strani, kjer se opazi surovi neobdelani hematit.

V 1l vrču pa imam kristalno strelo, dimni kremen, karneol (ki pa ni obdelan oz. spoliran) in pa roževec. Takšno kombinacijo sem si izbrala zaradi čaker (1. in 2., 3. in 4.), kameno strelo sem pa dodala zraven, ker sem takrat dobila takšen občutek, da bi fajn pasala zraven.

A so te kombinacije prav dane skupaj ali naj kaj spremenim?

Hvala lepa
“Veliki Duh obvaruj me, da bi sodil človeka, preden v njegovih mokasinah ne prehodim ene milje.” (neznani apaški bojevnik)

V delu, kjer ima hematit vdolbinico, se bo zihr počasi začel proces
oksidacije, zato takni kamni (torej tisti, ki so delno “surovi”, niso
najprimernejši za eliksir). Dobro je, da veš tudi to, da če si kupila
oniks v kakšni od naših trgovin, je velika verjetnost, da gre za pobarvan kamen (ni nujno, da prodajalec to ve). Na trgu je namreč razmeroma malo pravih oniksov. Energijska kombinacija tih dveh kamnov sicer ni napačna.

Za drugi del vprašanja pa sem ti že odgovoril v prejšnjem postu. Boljše je, da delaš posamezne eliksirje, magari vsak dan za eno čakro. Če jih skombiniraš, ponavadi v energijskem smislu ne rata fajn kombinacija za vse čakre, ampak energijska sprdačina (sprdačina – opazi, za kako čudovito besedo greLOL).

tintina wrote: Ojoj le kam sem pripopala moj post….

…..upam da bo tule prav…Smile

Evo, napočil je tud moj čas, da se registriram. Že nekaj časa vas spremljam in berem, zdaj pa imam tudi sama vprašanje, ki mu ne znam odgovora.
V trgovini sem naletela na dva kamna, pa bi želela malo več zvedet o njima. Eden je Dumortierit, drugi pa Tulit. Zanimajo me njune značilnosti in če lahko delam eleksirje, oziroma kako bi najboljše izkoristila njune značilnosti. O Tulitu sem čisto na splošno že prebrala v Tadejevi knjigi praktična uporaba. Pri Dumortieritu sem pa skoraj čisto “bosa” Cry

Hvala

LP

DUMORTIERIT
Rombični (Al, Fe)7[O3 | BO3 | (SiO4)3]
Pogosta primes: Mn
Trdota: 7
Gostota: 3,26–3,41 g/cm3
Element: zrak-voda

Dumortierit je metamorfni silikat, ki se pojavlja v tankih, vlaknatih in žarkastih agregatih, zelo redko tudi v majhnih prizmatskih kristalih. Običajno je modre, zelenkasto modre, vijolične ali rožnate barve, steklenega sijaja in iverastega loma. V kislinah ni topen. Brusijo ga kabošonsko, pogoste so tudi kameje.

Izvor imena: Ime je dobil po paleontologu Dumortieru, ki ga je odkril konec 19. stoletja.

Nahajališča: Nahajališča kvalitetnega dumortierita so v Franciji, Italiji, Nor¬veški, Poljski, Nevadi (ZDA), Kanadi, Šrilanki, Namibiji in na Madagaskarju.

Možnosti zamenjave: Podobna sta mu lahko predvsem lapis lazuli in sodalit, pa tudi nekateri drugi minerali različnih barv.

Ponaredki: Dumortierita zaenkrat ne ponarejajo.

Tradicionalna uporaba: Gre za mineral, ki je bil odkrit relativno nedavno, zato tradicionalna uporaba ni znana.

Uporaba danes: Na fizični ravni ga kot eliksir uporabljamo za trebušne težave kot so krči, bruhanje, driska, s polaganjem na prizadeto mesto pa si z njim pomagamo zlasti tedaj, ko smo si poškodovali kožo s katero od dražečih snovi. Zdravi tudi nervozne težave in pomaga pri epilepsiji.
Dumortierit je kamen miru. Poleg tega, da ohlaja vsa ekstremna čustvena stanja, raztaplja vedenjske vzorce, ki vodijo k nasilju, krepi pogum, samoza¬upanje in pozitivno naravnanost. Za opaznejše učinke, ga je treba uporabljati relativno dolgo.

Astrološke povezave: Je kamen dvojčkov z ascendentom v raku, primeren pa je tudi za kombinaciji vodnar – škorpijon in tehtnica – škorpijon.

TULIT (je vrsta zoisita)
Rombični (Ca, Mn)2Al3[O | OH | SiO4 | Si2O7]
Element: ogenj-zemlja

Gre za vrsto zoisita, ki mu daje rožnato barvo prisotnost mangana.

Izvor imena: Poimenovan je po Thuli, starem imenu za Norveško.

Nahajališča: Najden je bil najprej na Norveškem, kasneje pa tudi na Gren¬lan¬diji, v Namibiji in Avstraliji.

Možnosti zamenjave: Od rodonita ga ločimo po črnih rodonitovih vključkih, ki jih v tulitu ni.

Ponaredki: Tulita v glavnem ne ponarejajo.

Tradicionalna uporaba: Znan je slabih dvesto let in že dolgo velja za kamen, ki krepi spolno moč.

Uporaba danes: Položen na sramno kost krepi plodnost, pomaga pri obolenju jajčnikov, testisov, stimulira regeneracijo in krepi celotno telo. Uporabljamo ga tudi kot nakit in v obliki eliksirjev. Na ta način krepi življenjsko energijo, kreativnost, strast, senzualnost in seksualnost. Njegova vibracija nam pomaga najti nove poti za reševanje osebnih in kolektivnih problemov ter nas približa resničnemu ozadju in vsebini naših občutkov. Programiramo ga za kreativnost in krepitev spolne moči.

Astrološke povezave: Pripada astrološkim kombinacijam lev – bik, bik – lev in bik – oven, kozorogom z ascendentom v biku okrepi solarni pleksus, k večji samozavesti pomaga ribam z ascendentom v kozorogu, energijsko pa uravnoteža tudi leve z ascendentom v ribah.

Lepo je če deliš