Reply To: Koncentracija!!!

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Koncentracija!!! Reply To: Koncentracija!!!

#27706
tadej pretner
Moderator

Dve finti za izboljšanje spoznavni procesov (štekanja) in spomina:

Logika tih dveh fint izhaja iz zakonitosti treh življenjskih fluidov ayurvede, ki sem jih skombiniral z mudrami.

– Spomin
Ko se skušamo česa spomniti, ponavadi grbančimo čelo in skušamo želeni podatek iz spomina priklicati na silo. Po ayurvedi s spominom upravlja vata fluid, ki je sestavljen iz elementov etra in zraka. Oba sta torej fina in nimata veze z napenjanjem. Ko se torej česa ne moremo spomniti, se raje sprostimo, s prsti rok pa oblikujemo t.i. prana mudro, ki v nas aktivira kvaliteto etra in zraka. Prana mudro najdete v moji knjigi Integrirana osebnost, na strani 163.

– S procesi štekanja in preobrazbe čutnih impulzov v zavestno čutno zaznavo v možganih upravlja pitta fluid (elementa ogenj + voda). Iz sveta muder nam je v pomoč pitta kaarak mudra (Integrirana osebnost, stran 162). V učinkovitost mudre v smislu preobrazbe čutnih impulzov v čutno zaznavo se lahko prepričamo tudi takole:
Odpremo se energijam, se počasi sprehodimo skozi nek prostor in smo pozorni na energijske spremembe, ki jih je sicer v nekateih prostorih več, v drugih manj.
Potem s prsti obeh rok oblikujemo pitta kaarak mudro in se skozi prostor sprehodimo še enkrat. akoj bomo opazili, da se je sposobnost naše zaznave energij na ta način okrepila.


Lepo je če deliš