Reply To: Komentarji navezani na temo praznina

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Komentarji navezani na temo praznina Reply To: Komentarji navezani na temo praznina

#3056
Anonimnež
Nedejavno

Pod pojmom “inkarnacija” si jaz tolmačim da se človeček rodi…Nekateri modreci so se odšli po končanem šolanju na Zemlji učit na druge planete in so se vrnili nazaj, nekateri so pa večino časa ostali z nami…Treba je ločit evolucijo Zemlje in človeštva in evolucijo malo širšega spektra. Meni se pa še o Zemlji ne sanja…

Evo malo o Jezusu, za informacije sem pa že povedal kako se jih lahko preveri….Wink

Učenec Jezus izpred 2000 let je medtem postal eden najbolj razvitih Mojstrov v Hierarhiji: Mojster Jezus. Stanje popolnosti je dosegel v naslednjem življenju kot Apolonij iz Tiane. Mnogi izmed tistih, ki so mu sledili v času njegovega življenja kot Jezusu, so bili še živi v času njegove naslednje inkarnacije – in številni izmed njih so bili prepričani, da se je Jezus ponovno pojavil med njimi. Apolonij je šel na pot v Indijo, kar je dalo povod za zgodbo, v katero mnogi verjamejo, da Jezus ni umrl na križu, temveč je šel v Indijo in umrl v Kašmiru v častitljivi starosti.

Mojster Jezus je sedaj inkarniran v sirijskem telesu približno 640 let in je v knjigi Alice A. Bailey Initiation, Human and Solar (Sončno in človeško posvečenje) opisan tako: “Ima precej vojaško podobo, je discipliniran človek železnih pravil in volje. Je visok in vitek s precej dolgim ozkim obrazom, črnolas, bele polti in prodornih modrih oči.”

Večino svojega časa je živel v Palestini. Od l. 1984 živi v Rimu, kjer namerava dvigniti Krščansko cerkev iz okostenelosti in tekmovalnosti. Če ga bodo k temu povabili, bo vodil novo združeno cerkev. V tem primeru upa, da bo rešil številna nasprotja in napačno razumevanje, ki je skozi stoletja nastalo glede njegove zgodovinske vloge in učenja, ki ga je takrat širil kot posrednik…….

Srce je nivo duše…srce nikoli ne laže…zaobjema pa vsa čutila…vprašanje je samo ali si človeček signale, ki mu jih daje srce prav tolmači. Od srca ne moreš biti odvisen…Jaz ne pravim da se je treba egota znebit al pa zanemarit…ego je treba spraviti pod vodstvo duše, ne pa da ego upravlja človečka…Valjda se bo ego upiral na vse možne načine, ko bo pa izkusil določene zadeve in kaj lahko s tem vse pridobi, bo pa upiranje čedalje manjše…S filozofiranjem se pa srce zelo težko odpre, potrebna so dejanja…dejanja na nivoju karma joge in bhakti joge…to je najhitrejša pot za napredek…ko človeček ne misli več samo nase, ampak tudi na ostala živa bitja… Tongue

Lepo je če deliš