Reply To: Komentarji navezani na temo praznina

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Komentarji navezani na temo praznina Reply To: Komentarji navezani na temo praznina

#3648
Prima
Član

Avatar z Nexusa!

Končno smo te zbezali iz polžje hišice. Mi nisi nič odgovoril na predlog, da kakšno knjigico skup vrževa oz. napiševa satiro na temo duhovnosti. Veš, sirote jerice ponavadi takih stvari ne predlagajo.

Se mi pa zdi, da si pri zgornjem postu zgrešil poanto, kajti ta post je havlnica praznini, ki pri meni še kako funkcionira. Tisto, kar mi je pri vsem skupaj najbolj všeč je to, da ga Tadej na forumu objavlja brezplačno. Take stvari se ponavadi namreč mastno zaračunajo. Moraš biti fejst za na luno (Nexus???), če tega ne izkoristiš.

Ena o poslu: imeti pravo službo in kariero je blagoslov, ki prinaša izpolnitev in srečo. Že Konfucij je rekel, da “delaj tisto, kar delaš rad in nikoli ti ne bo treba več delati”. Denar je zgolj stranski produkt.
Ena o denarju: denar je kot gnoj. Bolj ko ga grmadiš, bolj smrdi. Če ga ustrezno razstrosiš, začnejo stvari rasti. Tudi svetovanje o trosenju se mastno zaračuna.
Ena o izkušnjah: do izkušnje prideš na relativno lahek način, npr. 20 let delaš isti posel Unhappy. To ne pomeni, da boš na tem področju zaradi izkušenj postal guru. Guru postaneš, če do boljših rezultatov prideš hitreje kot drugi.
Ena o bunkerju: imeti svoj bunker je mega fajn. Mi nobeden ne teži za najemnino.
O zajčkih: zajčkom je dovoljeno priti v bunker.

Tistega o kalni vodi žal ne razumem, razumem pa dejstvo, da v morju lahko imaš kosilo ali pa si kosilo. Verjetno je to pogojeno s tem koliko je v tebi plenilca.

Zdaj pa bodi priden in naredi domačo nalogo: VRZI SE V PRAZNINO!

temperamentna bojevnica Prima

Lepo je če deliš