Reply To: Komentarji navezani na temo praznina

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Komentarji navezani na temo praznina Reply To: Komentarji navezani na temo praznina

#3011
tadej pretner
Moderator

Brezo wrote:

To o praznini mi postaja čedalje manj jasno…vsi nekaj govorite o praznini…več nivojev praznine…bla bla bla…kaj zdaj to pomeni? A je to kao praznina v aktivni alfi, pasivni alfi, aktivni theti, pasivni theti…??? Wacko

Prečekiral kaj budisti pravijo o praznini…čist nekaj x…prečekiral Slavinskega, ki uporablja tudi podobne izraze…Skratka vprašal bom tist kar sem v šoli in seveda z odgovorom nisem bil zadovoljen…A se v praznini deluje iz srca oz. srčne čakre? Tongue

1. Glede na to, da tam nekje v eni drugi temi enačiš ego z dušo, se ne čudim, da ti praznina ni jasna, kajti jaz sem vam stvari predstavil povsem drugače: Med tvojo bitjo (lahko ji rečemo duša) in izkušnjo je ego s svojimi filtri. Na osnovi prepričanj ega, njegovih strahov … vrednotiš izkušnjo. Povedal pa sem vam tudi, kako obstaja ego na ravni nevronov – možganske celice (nevroni) se povezujejo v t.i. nevronske mreže. Lahko rečemo, da je na vsakem križišču te nevronske mreže vsajeno eno prepričanje, en strah, en dvom, nekaj, v kar verjamemo … Ko v naših možganih prevladuje beta frekvenčna raven, je ego trden oziroma so aktivirani vsi filtri, skozi katere vrednotimo izkušnjo. Kadar se spontano ali namerno pomaknemo v stanja, v katerih v možganih prevladuje recimo alfa raven možganskega valovanja, začnejo nevronske mreže in s tem naši filtri, skozi katere vidimo realnost razpadati. Ko se pomikamo proti podzavesti zavestno, se paralelno vklopi še gama raven možganskega valovanja. To občutimo kot notranjo prisotnost, kot notranjega opazovalca. Globje greš zavestno proti podzavesti, v globlji praznini si in več nevronskih mrež razpade.
Da pa lahko v materialnem svetu normalno funkcioniraš, si ne moreš privoščiti popolnega razpada nevronske mreže in bivanja v popolni praznini, saj je materialni svet pravil, ki jih moraš poznati, če želiš biti v njem uspešen. Svetlobna alfa je recimo stanje, ko si v relativni praznini, a imaš hkrati nevronsko mrežo še toliko zano, da lahko v materialnem optimalno deluješ.
O pasivni alfi govorimo, kadar ni aktiviranega notranjega zavedanja (gama raven), Vanjo lahko zapadeš spontano, ko si recimo potrt. Tudi v tem primeru del nevronske mreže razpade, vendar ti »visiš« na prepričanju/emociji, ki te je spravila v potrtost in in to informacijo »neseš« globlje v podzavest. Pasivna alfa lahko deluje izjemno destruktivno.
2. Če me sprašuješ, če v praznini deluješ na čustveni ravni, je načeloma odgovor ne. Vsaj jaz si pod »delovanjem iz srca« predstavljam čustveno raven. Ampak obstajajo vmesne stopnje praznine, pri katerih bi lahko rekli, da delujemo iz srca. Obstajajo namreč tehnike, pri katerih moraš za želeno spremembo aktivirati čustveno energijo (primer takšne tehnike na zadnjem predavanju je bil remote influencing). Če hočeš biti pri uporabi takšne tehnike uspešen, moraš biti v aktivni alfi, torej v stanju blage praznine. Če znaš praznino poglobiti, za »povzročitev spremembe« ne rabiš čustvene energije (primer equilibrium z namero). Pri njem gre za to, da namero »neseš« čim globlje proti podzavesti. Takšne metode delovanja iz globlje praznine so nedvomno učinkovitejše kot tise, pri katerih za spremembo potrebujemo aktivacijo čustvene energije.

Lepo je če deliš