Reply To: Ko nam je udobno, redko napredujemo.

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Ko nam je udobno, redko napredujemo. Reply To: Ko nam je udobno, redko napredujemo.

#18805
ozelot
Participant

Ceres wrote: Evo, ravno v to temo pase…..poslusam pogovor s Tino Maze, ki je rekla, da ob teh uspehih se posebno uziva, ker tocno ve, koliko naporov je vlozenih v tako perfekcijo in da ceprav sedaj zadeve izgledajo enostavne, ravno to niso.

Ocitno se da uzivat, ampak do tega vodi pot skozi delo in napore.

Večkrat poslušam razne pogovore na TV ko se ugotavlja kaj je recept Tininega uspeha.Ugotovitve so večinoma zgrešene. Če kdo mene vpraša je to zato ker uživa v tem. Uživa bolj kot druge. Dela tisto kar ji gre in od tu jena moč. Če bi vsi delali tisto kar jim gre, tisto v čemur uživajo in jih navdihuje bi bili vsi ljudje sveta uspešni.

Sam sem bil včasih kaskader. Mnogi so mi rekli da sem adrenalicec ker za nekatere težke manevre rabiš veliko “notranjih pospeškov” če se tako izrazim, katerih pa za tako delo večina nima. Jest se nisem počutil adrenalinca ampak sem na podlagi treninga pridobil toliko mero zaupanja vase in konja da sem z njim izvajal kar pač sem. Recept je v 100% zaupanju in prepuščanju temu zaupanju. Vsak najmanjši dvom ki se pojavi se takoj kaznuje z slabšo izvedbo akcije. Potem ko sem uspešno izpeljal manever sem dobil samopotrditev katera pa me ni smela prevzeti. Vsak zanos se kaznuje. Samopotrditve moraš pridno nalagat in jim biti nekako hvaležen in ponižen. Tako pridobivaš notranjo moč ki ti pomaga pri naslednjih vajah. Če sem slabo izpeljal akcijo nisem smel tega čustveno dojemat ampak strogo razumsko. Pri vsem skupaj pa uživaš.

Mislim da je pri Tini podobno. Sej drugače skor ne gre.

Skok na sliki zgleda izi ampak men verjemte da so leta dela vložena vanj. ” border=””>

ozelot2013-02-15 08:09:34

Lepo je če deliš

Vedno znova vse po starem