Reply To: Ko nam je udobno, redko napredujemo.

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Ko nam je udobno, redko napredujemo. Reply To: Ko nam je udobno, redko napredujemo.

#18780
ozelot
Participant

Ceres wrote: Ja hm….menda so modeli, ki prosijo boga za cimvec stale, problemov….

Jaz se vedno mislim, da cisto vsega se ni potrebno nauciti tako, da poskusis na lastni kozi….se vedno pa nimam odgovora na to, ali je neugodje res neobhodno za dolocena spoznanja.

Gledam mojega devetletnika in zal spoznavam, da je brez prisile ena sama skodljiva razvada. Leta in leta vzgoje v zdravi hrani, potem gre pa enkrat v Mc donalds in prijavi, da je to pa najboljsa zadeva, ki jo je kdaj jedel in da zakaj mu pripada samo enkrat letno. V vsakem sportu pride do drila in ga vse mine. Trapaste racunalniske igrice so boljse od branja knjig.

Razvajenost izgleda rak sodobne druzbe, ampak to se nekako razumem, da pa tisti, ki so imeli neke optimalne zadeve doma (nobenih patoloskih zadev v otrostvu), ne hendlajo lajfa, najvec iz sebe pa naredijo ravno posamezniki, ki so sli skozi popolno patologijo (ce jih ni sesulo), je pa vsaj meni tezko sprejet. Samo to potrjujejo tudi astroloske analize realnih posameznikov.

Stavek iz intervjuja : “Vlaganje napora je potrebno pri sebi kultivirati” me bega. Ali se namesto napora ne bi dalo vlagati navdih? Dr Scuka pravi, da ni uspeha in uzitka brez napora ali neprijetnosti ali celo trpljenja na zacetku. Je to tudi standard novih frekvenc?

Otroka ali odraslega lahko vzpodbujaš k tistemu kar ti smatraš za dobro. Ne moreš ga pa programirat po svoji logiki. Če mu paše mcdonads naj sam ugotovi kako je “zdrav in dober”. Ne pričakuj od človeka nič.

Lepo je če deliš

Vedno znova vse po starem