Reply To: Ko nam je udobno, redko napredujemo.

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Ko nam je udobno, redko napredujemo. Reply To: Ko nam je udobno, redko napredujemo.

#18787
tadej pretner
Moderator

Ceres wrote: Robert, hoces rect, da je mcdonalds pravzaprav animal friendly? Pravzaprav so pravi reciklatorji, svinjarijo reciklirajo v hrano?

Takšneli štosi niso značilni le za McDonalds. Če malce pogledaš v hladilne skrinje nekaterih trgovin s poceni hrano (npr. Eurospin), najdeš recimo “piščančje” zrezke, pripravljene za pohanje, na katerih piše, da vsebujejo 50% piščančjega mesa. Tudi nekatere zmrznjene ribe iz te štacune so “zanimive”. Ko kos ribe odtajaš in ga spečeš, je približno pol manjši kot v zamrznjenem stanju.

Ceres wrote:
Razmisljam o devetstopenjski delitvi custvene zrelosti (predavanja Tadeja), pa se mi zdi, da ta razvoj tudi ni nujno linearen. A je mogoce, da se nekdo cisto znajde na sesti ravni, tretja mu je pa neznanka? Sploh pri visjih ravneh se zdi, da imas duhovno zelo razvite posameznike, ki pa se v tem zivljenju cisto nic ne znajdejo.

Saj pogostokrat res ni linearen. Okoliščine v katerih živiš/deluješ lahko pripeljejo do tega, da deluješ recimo na četrti stopnji, a če nimaš čustvene zrelosti spodnjih stopenj, ti področja, na katerih nisi dozorel, vsaj občasno tolčejo ven in ti konec koncev tudi motijo fokus na področju, v katerem v glavnem deluješ.
Najboljši primer je, ko predvsem moški v drugi polovici srednjih let začnejo loviti pubertetnice, ali pa ko postane starejši folk v neki fazi lajfa otročji – v obeh primerih gre za to, da neke čustvene stopnje niso izživeli, ko je bil čas za to.
Lepo je če deliš