Reply To: Ko nam je udobno, redko napredujemo.

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Ko nam je udobno, redko napredujemo. Reply To: Ko nam je udobno, redko napredujemo.

#18775
tadej pretner
Moderator

Ceres wrote: Tole je dr. Scuka. http://www.sola-osebnosti.si/sola-osebnosti.html

Sola v mojem domacem kraju je organizirala predavanje z njim, pa moram priznat, da ga je potem cela dvorana poslusala z odprtimi usti.

Tadej, o pogojeni ravni sicer razumem, kaj hoces povedat….ampak koliko (v praksi) pa se da zivet na nepogojeni ravni? V enem predavanju sem ujela, ko Kinslow pravi, da so nepogojena custva (eu feelings kot jim pravi) sicer v vsakem posamezniku stalno prisotna, ampak moc manifestacije v njihovem okolju ima pa sele posameznik, ki uspe zlit zavest in nadzavest,,se pravi se zavedati teh custev (recimo v meditaciji). In, da ce nam to uspe v par procentih nasega casa, je veliko. Vecinoma torej zivimo pod vplivom polj in njihovih zakonitosti.

Tale misel,,da soocanje z lastno temo iz posameznika potegne najboljse ali najslabse je tudi zanimiva. Ocitno brez polarnosti ni napredka. In zelja po miru izgleda skoraj samosabotirajoca ovira. Ker je tezko imeti hkrati zeljo in ne imeti pricakovanj v zvezi z njo.

Svet je pogojen; to je dejstvo. Ampak da pa se vnašati kvalitete nepogojenosti v ta svet. Poljem realnosti se ne moreš izogniti, ker pač so, ni pa nujno da si z njimi identificiran – če nisi, lahko iz vsakega le v zameš, kar rabiš. Ves čas nam po glavi tudi rojijo takšne in drugačne misli. Tudi tega dejstva ne moreš spremeniti. Lahko pa med njimi narediš presledke – da ena misel ne pogojuje druge. Tako je vsaka misel le val.
Kako pa se to naredi? Se spomniš vaje komunikacije prek praznine? No, to je že en način.
Lepo je če deliš