Reply To: Klepetalnica

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Klepetalnica Reply To: Klepetalnica

#27136
Prima
Član

Danes je čisto poseben dan. Cel mesec smo jih gledali v vseh možnih oblikah in v podporo gibanju proti moškim boelznim – Movember. Od best ever Tom Sellek XXL variante, preko western in revolutionary flower power zmede ter omelo mustaš, do sofisticiranih flisar (žandar – gentleman) zavihkov, mlečnega puhka in puhka basic ter bolj ali manj skromne šipac črtice … vsem se lahko gospodje odpovejo oz. svoj look povrnejo v prvotno stanje. Kdor še ni stisnil kakšnega veverčka v škatlo za piškote namenjeno za boj proti raku na prostati ima danes še nekaj ur časa, da to naredi in se preklopi (kam že?) v Advent.

Danes je prva adventna nedelja in z njo vstopamo v čas vonja po cimetu, kuhancu in klinčkih (vonj po snegu in sneg sta v tem obdobju žal postala rariteta). V mestu postavijo stojnice in prižgejo lučke za otroke in malo večje otroke. Izložbe so nekoliko bolj zdizajnirane kot ponavadi v upanju, da bi nam trgovci izpulili še kaj denarja in duše. Vse poteka nekoliko hitreje, saj je potrebno posle dokončati, nakupiti darila, obiskati tiste, ki jih bolj redko obiščemo, napisati kakšno spodbudno v temo Čudovito življenje, razposlati bolj ali manj izvirne čestitke ipd. Velikokrat pri tem pozabimo na pravi pomen Adventa, tj. spominjati se preteklosti, živeti v sedanjosti in razmisliti o prihodnosti (z Bogom ali brez). Kakor kdo razume. Mogoče razmisliti o tem, da to obdobje za marsikoga ni prijetno in da se le s težavo prebije skozi umetno ustvarjeno evforijo in pofejkani blišč.

Jutri je ponedeljek prvega – dvojni razlog za razmislek o novem začetku na osebni, mikro in makro ravni. Zavihajmo rokave.

Lepo je če deliš