Reply To: kako stopiti ''bližje k sebi''

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast kako stopiti ''bližje k sebi'' Reply To: kako stopiti ''bližje k sebi''

#16054
Robert Zupančič
Participant

AVATAR wrote: Če primerjam sebe…glede na to, da sem prežvekal cel hrib knjig in se mi je doma že nabrala cela knjižnica knjig…Nisem zaradi tega nič pametnejši…nič sposobnejši…nič bolj napreden…nič boljši.

Kaže, da zate veljajo biblijske besede: “Ko bi govoril človeške in angelske jezike, ljubezni pa bi ne imel, sem postal brneč bron ali zveneče cimbale. In ko bi imel dar preroštva in ko bi poznal vse
skrivnosti in imel vse spoznanje in ko bi imel vso vero, da bi gore
prestavljal, ljubezni pa bi ne imel, nisem nič. In ko bi razdal vse svoje imetje, da bi
nahranil lačne, in ko bi izročil svoje telo, da bi zgorel, ljubezni pa
bi ne imel, mi nič ne koristi.” (1. Kor 13: 2,3)

Kaj se naučimo iz zgornjega citata? Da se očitno DA potegniti tudi kaj iz knjig, ki si jih prebral za cel vagon, vendar očitno nisi NIČ NAREDIL za tem, ko si jih prebral. Očitno si jih bral kot romane, namesto, da bi delal po nasvetih v smislu “gdje on okom, tamo ti skokom”. Poznam človeka, ki je na področju prodaje tako dobesedno sledil nasvetom iz knjig, ki jih je bral o tem, in lahko ti povem, da si je izključno z direktno prodajo na terenu v 10-ih letih iz nič zaslužil toliko, da si je brez kreditov zgradil dvojčka, spodaj še obrt za hčerko in vozi avto višjega srednjega razreda. BREZ KREDITOV! Samo s skrbnim upoštevanjem tistega, kar je prebral. Veš, eno je brati, drugo pa delati.

Zase lahko trdim, da sem naredil veliko na sebi samo zato, ker sem upošteval prebrano! Wink

Lepo je če deliš