Reply To: kako stopiti ''bližje k sebi''

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast kako stopiti ''bližje k sebi'' Reply To: kako stopiti ''bližje k sebi''

#14656
AVATAR
Član

Jap…razumljivo.

Tadej…Nekako sem prišel v navado…da skozi ves dan opazujem odzivanje v telesu…Pogosto se pojavlja strah…ko med opazovanjem telesa…pomislim na določene stvari…Torej sprožim nek namen…naprimer…Sem uspešen ali finančno bogat ali zadovoljen ali svoboden ali sebe predstavljam v neki določeni situaciji v kateri bi želel biti…pač nek namen…itd…Pojavi se nek impulz straha-neugodja…še nekaj zraven…težko opišem…kot nekaj neotipljivega-nevidnega, ki bi mi šepetalo… ” Pa koga ti to zajebavaš stari “
Zdaj če je moje telo navajeno-prežeto z določenimi slabimi izkušnjami-vtisi-vzorci-sugestijami-energijami…ki se pač pri vsak od nas naberejo skozi življenje…( preden smo se tega sploh sposobni zavesti…dobiti znanje o tem )…potem se nagonsko odziva proti moji zavestni nameri…torej me z veseljem sabotira…To seveda sproži okoli mene valovanje…ki se prenaša v okolico…in lahko trenutno ali z določenim zamikom…pritegne neugoden rezultat-dogodek-situacijo-odziv.
Kot človek-oseba…sem seveda lahko pristen tudi tako…da se sam sabotiram…zaradi zgoraj naštetih razlogov…Recimo v ženski družbi…razgovoru za službo…na izpitu…skratka tudi v vsakdanjih okoliščinah.
Ok…ko delam v miru…sam s sabo…prisotnost-opazovanje-dihanje-namero… …te občutke strahu-neugodja… …procesiram v miru…ter opazujem kako se moje telo odziva.
Sem pa opazil…da ko gre zares…ko realno pridem v neko situacijo ( namero, ki jo izvajam ko sem sam )…občutki strahu-neugodja…postanejo precej intezivnejši…Jasno mi je, da to JAZ nisem…in se s tem ne istovetim…skozi moje telo pa se vseeno širijo in me skušajo sabotirati.
Zdaj v taki realni situaciji…se pač ne upiram temu…se pa postavim v stanje ZDAJ…opazujem…in pustim, da se stvari razvijajo…kot pač se… …Je to pravilno…ali…svetuješ kak drug pristop ?!
Naprimer danes sem opazil…da sem za nekaj časa zdrsnil…v neko lahkotno stanje sproščenosti-zadovoljstva-lahkotnosti…spontano se pojavi…samo od sebe…brez razloga.
Lepo je če deliš