Reply To: kako stopiti ''bližje k sebi''

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast kako stopiti ''bližje k sebi'' Reply To: kako stopiti ''bližje k sebi''

#22041
tadej pretner
Moderator

ozelot wrote: Možgani so izvrstno orodje. Sploh pri raznih vizualizacijah. Si ne predstavljam nekaj dosežt v kreiranju realnosti brez vpletanja možganov.   Narava nam jih sigurno nebi dala če nebi bili in če jih nebi rabili.

Skoraj vsi si lahko na mentalni ravni pričarajo skoraj vse; v 3D svet pa potem to prenese redkokdo.

S pogojenim umom na mentalni ravni manifestiraš, a hkrati je pogojeni um ovira, da to v 3D manifestiraš, vlogo možganov pa je pri tem nesmiselno postavljati pod vprašaj. Na ravni pogojenega uma se prenaša tudi znanje, zanimivo pa je, da je spet pogojeni um ta, ki nam izkrivi zaznave. Taoisti recimo skušajo delovati iz dela našega uma, ki mu v psihologiji pravimo adaptivna podzavest in to so začeli v zadnjih letih resno raziskovati. Adaptivna podzavest se oglasi takrat, ko recimo v prvem trenutku “veš” kakšen je nekdo, kasneje pa te skuša pogojeni um prepričati, da ta vtis ni bil pravilen.

strelka wrote:

Senzitivčki so še bolj občutljivi …npr vedo kaj kdo misli , kaj kdo namerava in kaj kdo dela ..pa tud če je tisti tiho ..

in ni tisto blodnja , halucinacija … al karkoli se rado kam pripiše komu …

Ni nujno, da vedo. Tale adaptivna podzavest, ki sem jo omenil zgoraj, je cela štala, če z njo nimaš “izgrajenega” odnosa. Ko je recimo senzitivček z nekom pričakoval izkušnjo določenega tipa, pa je izpadlo drugače, lahko vse skupaj v umu blazno zdramatizira. In ko bo tega človeka videl naslednjič, bio avtomatično občutil odpor – a ta občutek je spet zakuhal pogojeni um, s svojimi sodbami, ki seveda lahko vpliva tudi na adaptivno podzavest.

Občutljivi senzitivčki preprosto nimajo pošlihtanih vsebim prvih treh čaker, ki upravljajo s 3D. Bolj jih poštimajo, manj bluzijo.

Lepo je če deliš