Reply To: kako stopiti ''bližje k sebi''

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast kako stopiti ''bližje k sebi'' Reply To: kako stopiti ''bližje k sebi''

#23942
snowcat :)
Participant

glas wrote: Ideja “svobodna volja” je iluzija v tej nižji obliki zavesti bivanja.. Brez stika z Višjim Jazom svobode tako ali tako ni in ko začneš stik z Višjim Jazom utelešat v svojem življenju, iluzije svobodne volje ne potrebuješ več, ker to pomeni, da si že svoboden in lahko le v polnosti slediš svojemu Namenu,.. in to iz trenutka v trenutek..
če kdaj slučajno stik izgubiš se samo ustaviš in počakaš, da se vzpostavi nazaj.. vsak ima svjo unikatno pot kako slediti temu stiku..

The PARADOX of CHOICE vs CAUSALITY

Obožujem dolge vožnje, to se zmeraj ,,pojavi,, kakšna ideja….torej vozim in razmišljam o vprašanju. Kadar terapeut dela s energijemi človeka in se prične pri samem terapeutu kaj dogajati, se ponuja vprašanje ,,ali je samo občutljiv ali ima sam kaj za razčistiti ?,, Istočasno se mi previja Mooji ,, the compasion holds the universe together,, …..Ideja je bila sledeča: naše zaznavanje občutkov drugih je orodje, je ogledalo našega lastnega energetskega stanja. Torej če mi zaznamo bolečino drugega tako, da sami čutimo bolečino, to pomeni, da imamo to bolečino. Lahko iz drugih razlogov, drugi tip očal, ampak imamo. Če pa zaznamo obstoj bolečine drugega, čisto na informativnem nivoju, potem mi nimamo tega tipa zastoja. Kaj pa zaznava ?? Kaj je tisto, ki deluje, da zaznamo ?? The compasion – verjetno v slovenščini bi to bilo ljubeče sočutje. Nek tip vibracije, ki gre iz srca in ne iz telesa bolečine. Vibracija, ki ve in podpira, stoji ob strani.

Zakaj v ,,kako stopiti bliže k sebi,, ? Zato ker edino s opazovanjem samega sebe in s resnico samega do sebe lahko človek napreduje. Šele takrat je svoboden.

snowcat

Lepo je če deliš