Reply To: kako stopiti ''bližje k sebi''

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast kako stopiti ''bližje k sebi'' Reply To: kako stopiti ''bližje k sebi''

#21463
glas
Participant

Zelo dobro tudi Moojiji zna voditi “k sebi”..

Oziroma opusuje postopek kako se kočuje jaz (ego) ali kako poteka postopek od deidentifikacije z lažnim jazom (v umu) in se tako počasi bližaš s samim sabo:

Moojiji – The end of me

”There is some attachment to identity and there’s a fear that the identity one day will be finished, and that this will be the end of you. You think that you’re alive only when Consciousness is functioning, but you are not alive in the cognitive state only.

Something knows activity and absence of activity. Something watches activity and rest, and it’s here right know. Even the very searching for It is observed in It and by It.”

”Obstaja naša navezanost na identiteto in tako obstaja tudi strah da bo ta identiteta en dan doživela konec in da bo to konec tebe. Ti misliš, da si živ edino takrat ko je tvoja Zavest v delujočem stanju in da nisi živ v spoznavnem(mirujočem) stanju.

Nekaj “je” v dejavnosti in v odsotnosti dejavnosti. Nekaj gleda dejavnost in tudi mirovanje, in TO je tukaj tudi prav sedaj. Celo naša želja po Temu in naše zavestno iskanje Tega je opazovano v Njem in z Njim..”

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”