Reply To: kako stopiti ''bližje k sebi''

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast kako stopiti ''bližje k sebi'' Reply To: kako stopiti ''bližje k sebi''

#22049
ozelot
Participant

Evo odgovor se mi je kar sam pojavil. Tacajt sem se spomnil da niti to na kateri forum sem pisal se ne spomnim kaj šele kaj sem pisal. Včasih se skušam registrirat kam in vidim da sem že Tongue.

Odgovor ki se mi je pojavil v teh 5 minutah pravi: ” Tisti ki ima pri izjavljanju dodaten interes se bo izjave tem bolj spomnil če večji bo ta dodaten interes. Nekdo ki laže oziroma prikriva resnico se bo še dolgo spomnil kaj je izjavil in se bo oklepal te izjave. Nekdo ki hoče kakršekoli profit na podlaagi izjave pa naj bo to materialni profit, pumpanje ega ali samozavesti ali česarkoli drugega si bo to zapomnil. Drugače ni potrebe po spominjanju.”

Sicer takle odgovor ki se mi pojavi lahko tudi zraste na kakem zelniku kjer sicer uspeva le plevel ampak whatever tko pač je. Vem pa da jest večkrat nimam nobenga interesa po profitu. Odgovarjam velikokrat le iz potrebe po delitvi znanja…če se temu lahko reče znanje.

Aha odgovor dva: “ne slišiš ker nisi prisoten.” in mislim da imam z empatijo tudi nekaj za zdilat. Včeraj sem gledal ležati človeka na tleh potem ko je imel epileptični napad in ga je treslo. Meni se je pogled na to zdel tako emocialno prazen, da sem jedel zraven in nisem zaznal nikakršnega stresa. Danes sem slučajno na youtube videl kako je pitbul ubil svojega gospodarja na očeh kamere in par ljudi. Leto nazaj bi mi bilo še par dni slabo v trebuhu zaradi tega. Danes pa nisem zaznal nobene emocije. In to pomanjkanje čustvenega odziva ima sigurno nekaj z prisotnostjo in poslušanjem in slišanjem.

ozelot2013-11-18 23:00:25

Lepo je če deliš

Vedno znova vse po starem