Reply To: Kabala in moč sanjanja – dr. Catherine Shainberg

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Kabala in moč sanjanja – dr. Catherine Shainberg Reply To: Kabala in moč sanjanja – dr. Catherine Shainberg

#9829
Lilly
Član

klemen1982 wrote: Spisal sem članek, ki ga posredujem tukaj. Zanima me vaše mnenje, še bolj pa, če kdo pozna to delo.

Prvič sem se srečala z aktivno imaginacijo pred leti v tujini… bolj slučajno kot kaj drugega sem se znašla na njeni predstavitvi. Ob koncu je bila tudi demonstracija, ko si je vsak sam izbral neko temo. Ker sem bila od premalo spanja in dolge vožnje čisto zmatrana, sem si zaželela samo, da se mi vsaj malo povrnejo moči. Učinek je bil pa tak, kot da bi se konkretno naspala :-) Spomnim se, da sem bila popolnoma fascinirana od tega in sem bila potem brez problema pokonci še nekaj dolgih ur.
Voditeljica je pa bila, zanimivo, tudi iz Izraela, ampak je bila že rojena tam.
Drugače pa obstaja malo morje različnih izvedb aktivne imaginacije. Jaz sem se srečevala predvsem s takimi, ki ti pomagajo spoznavati tvoj notranji svet globoko usidranih misli, občutkov in odgovorov na vprašanja: od kje, kaj, zakaj, … kako od tu naprej itd. Kolikor se spomnim tiste Izraelke, je pa ona govorila predvsem o možnostih spreminjanja različnih situacij, npr. zdravljenja bolezni, uspešnega opravljanja izpitov, …
Njeno metodo sem potem sprobavala še doma, ampak seveda ni bilo več takega efekta :-) Malo je bilo to verjetno zaradi pomanjkanja discipline, ki si ji pod vodstvom pač podvržen, pa tudi skupina ti da posebno moč, ki jo sam težko dosežeš.
Če te skoz tehniko vodi izkušena oseba, je, ne glede na njen cilj, tehnika res čudovita.
Klemen, ni mi pa čist jasno, kaj imaš v mislih, ko govoriš o sanjanju: domišljijo oz. fantazijo ali dobesedno sanjanje (tisto, kar se dogaja v spanju)? Na kak način pa ta gospa dela s sanjami (…če dela z njimi)?
Lepo je če deliš