Reply To: JING in jin / jang energija

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina JING in jin / jang energija Reply To: JING in jin / jang energija

#25295
tadej pretner
Moderator

Nataša wrote:

Ne eno, ne drugo. Osvobajaš ga,
oziroma odstranjuješ ovire, na katerih se troši. Seveda pa imaš
potem več energije, kajti jing vpliva na pretoke chija v telesu in
na proizvodnjo chinga.

Mene sicer ni nikoli preveč zanimala teorija, niti ne morem rečt, da sem hudo podkovana v njej. Predavanja v Zagrebu sicer z veseljem in zbrano poslušam, samo najbolj me zanimajo vaje in moja osebna izkušnja. Ampak kar se tiče tele teme, sem bila pa skoraj prepričana, da je predavatelj govoril drugače kot ti, zato sem šla prav poiskat predavanje, v katerem govori na to temo, in pravi, “da v začetku nimamo vsi iste količino bazične energije, kar pa ne pomeni, da je ne moremo nadomestiti ali obnoviti.” Meni je tole povsem logično.

Meni so bila zagrebška predavanja vedno le izhodišče za poglabljanje tematik. Kar se jinga tiče, nisem našel vira, ki bi govoril o tem, da se ga da obnoviti/povečati. Obratno, praktično v vseh najdeš le to, da ga z rojstvom imaš, kolikor ga imaš, potem pa ga trošiš. Govoril sem o vranici, ki proizvaja sorodno energijo – dokler je ta proizvodnja solidna, si na konju. Kriza je takrat, ko dejansko začneš koristiti jing, uskladiščen v ledvicah. No, kar pa se tiče izgube pri ejakulaciji/menstruaciji, ga pa itak ves čas izgubljaš. Spermije sicer proizvaja ching, jing pa jim daje življenjsko energijo.

Lepo je če deliš