Reply To: JING in jin / jang energija

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina JING in jin / jang energija Reply To: JING in jin / jang energija

#25347
wumni
Član

Hvala za pripeto Strelka!

Imam pa pripombo glede opisa glede hormona estrogena. v opisu se omenja zgolj estrogen. Drugi spolni hormon ženske(prav tako ga vsebuje moški hormonski sistem, ki je pomemben za zdravje, predvsem pri težavah s prostato) kateri je v razmerju z estrogenom je progesteron v razmerju e20: p1. Progesteron je pred hormon za vse ostale hormone v telesu, če ga primanjkuje se ne morejo v zadostni meri reproducirati ostali hormoni; npr: ščitnice, nadledvične žleze,… razen estrogena, čeprav ga tudi ta potrebuje za svoj nastanek. Estrogen se v telesu povečuje zaradi nezdrave prehrane, pijače, kajenja in ostalih balastnih snovi, ki so konzumirane iz okolja(čistila, kreme,…) predvsem pa stres. Estrogen se običajno v času klimaterija pretirano poveča glede na razmerje s progesteronom. Ženske se počutimo utrujene, anksiozne, depresivne, ne moreš razmišljat, si težko zapomniš, občutljivost na okolje, itd in predvsem na stres, kar zvišuje estrogen in pride do pomanjkanja progesterona. Zdravniki običajno ženskam predpišejo antidepresive pa hormonsko terapijo s sintetičnimi hormoni. Običajno je tako, so pa še druge nianse pomanjkanja določenih hormonov kar izključuje pravilo, da v klimakteriju drži zgolj pomanjkanje progesterona. Običajno pride do pomanjkanja progesterona tudi pri ženskam, ki ne morejo zanositi. So prepolne stresa in odpadnih snovi, zato je potrebno s pravilno prehrano in bioidentičnimi hormoni uravnovesit njihovo hormonsko stanje. Sem brala na enem forumu, da si je ženska pridelala nosečnost med drugim tudi z bioidentičnimi hormoni in Gersonovo prehrano.

Predvsem pa se za ravnovesje ženskih hormonov priporoča: zdravo ekološko prehrano, dovolj gibanja, sproščanje stresa ter bioidentično progesteronsko kremo. Ta krema že več kot 30 let v Ameriki na naraven način pomaga ženskam v klimateriju in pri zdravljenju nezmožnosti zanositve. O tem je veliko raznovrstnega materiala na spletu. Priporoča se tudi test hormonov iz sline, ki pokaže hormonsko neravnovesje, ter kakšen je odmerek določenih bioidentičnih hormonov.

Lepo je če deliš