Reply To: JING in jin / jang energija

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina JING in jin / jang energija Reply To: JING in jin / jang energija

#25303
Nataša
Član

tadej pretner wrote:

Res je, da jinga ne moreš povečati, res je pa tudi to, da vranica proizvaja energijo, podobno jingu. In če si dobro ozemljen in imaš zdravo vranico, se tempo trošenja jinga dramatično zmanjša.

Hm. Tole pa meni nekako ne gre skupaj. V jingu med drugim dobiš tudi energijo obeh staršev in še marsikaj po celi liniji prednikov. Tale jing nosi v sebi marsikatero njihovo travmo. Kaj torej meniš, da se zgodi, ko jing prečiščuješ? A ga s tem ne obnavljaš in večaš?

Ne eno, ne drugo. Osvobajaš ga,
oziroma odstranjuješ ovire, na katerih se troši. Seveda pa imaš
potem več energije, kajti jing vpliva na pretoke chija v telesu in
na proizvodnjo chinga.

Malce sem se še pozabaval z iskanjem podatkov o jingu in se bom malo korigiral. Jinga definitivno ne moreš povečati, ampak najde se kak avtor s področja borilnih veščin, ki pravi, da lahko tistega, ki ga imaš, okrepiš, s tem pa se troši počasneje. Ostaja pa vprašanje, ali ga resnično okrepiš, ali ima jing kot tak neko konstantno energijo, kateri z vajami omogočiš, da se v popolnosti izrazi (to pa je osvobajanje in odstranjevanje ovir, o čemer govorijo nekateri drugi avtorji).

In kakšno vezo ima jing s kung fujem? Vrhunski mojstri kung fuja naj bi znali v borilne veščine implementirati tudi jing. Z aktivacijo te energije naj bi bili sposobni pri nasprotniku povzročiti notranje poškodbe, pri tem pa lastnega jinga ne izgubljajo.

Jaz pa sem v tem času vprašala predavatelja, kaj točno je mislil. Delno mi je že odgovoril, en odgovor še čakam. Mislil je predvsem na samskare, ki jih ima posameznik. Samskare so tiste, ki v veliki meri vplivajo na to, s kolikšno količino jinga se rodimo. Samskare lahko odpravimo, samo mene še vedno zanima, kam gre potem ta osvobojena energija. Logično je, da osvobodiš ching, toda če ga osvobodiš, to pomeni, da je na voljo dodatna količina, torej se lahko inkarnira večji del naše duše. Vsaj tako nekako si jaz razlagam.

Lepo je če deliš