Reply To: JING in jin / jang energija

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina JING in jin / jang energija Reply To: JING in jin / jang energija

#25520
tadej pretner
Moderator

janko wrote:

Jbg, če gre za naravni pripravek/korenino, je to seveda možno. Ko si napisal FO-TI kapsule, sem seveda avtomatično pomislil na kemijo.

da pa umetno ne znamo sestaviti nečesa tako učinkovitega, kot to naredi narava sama,
pa je pomoje kiks samo v postopkih.

mešamo, miksamo, kuhamo in zraven zmerjamo in pizdimo…
narava pa to dela spontano, nenasilno, potrpežljivo…

pomoje je tuki keč…

Zanimivo vprašanje si načel. Predno začnem z izmenjavo mnenja o vzrokih, bi rad dal le še en zanimiv primer, kako deluje naravno povsem drugače kot umetno:

Na forumu sem že omenil, da sem več let živel v Libiji. Bila so obdobja, ko je bilo za prehrano na voljo izredno malo ali nič sadja in zelenjave. To sem skušal rešiti s pitjem velikih količin cedevite. No in enkrat sem imel občutek, da me bolijo vsi zobje – ta občutek se je v naslednjih dneh le še potenciral. Ko sem prišel v Slovenijo, sem šel najprej k zobarju. Ugotovil je, da so zobje celi, ampak da se zaradi totalne avitaminoze dlesni umikajo navzdol – dovolj je bilo, da se je mojih dlesni le dotaknil s tisto kovinsko rečjo, ki jo uporabljajo zobarji pri pregledu zob in pocedila se je kri. V glavnem – dovolj je bilo le nekaj dni ob normalni prehrani, z veliko solate in vse je bilo v redu.

janko wrote:

kje bi loh bila pol razlika?
pomoje v tem, da v laboratoriju noben nima najmanjšega pojma, kako se stvari lotit.
s kakšno namero, s kakšno informacijo, s kakšnim ciljem, s kakšnim postopkom, …
in še manj se komerkoli v laboratoriju sanja, čemu vse so povrženi procesi v naravi, ki jih v laboratorijih pač ni.
najbolj banalen primer je že samo voda…
kakšna je voda v naravi, kakšna v laboratorijih…

da je torej neki naravnega lahko učinkovito, umetno pa ne, kljub mogoče identični kemijski sestavi,
je pol počas res treba resno pomislit tudi na to, da u bistvu use skupaj… tudi materialne snovi…
ne počnejo nič drugega kot prenašajo informacije…
in spet smo tam…

Pri solati sem na to temo najprej pomislil na biofotone, ki jih v umetnih vitaminih (cedevita) ni. A je stvar zagotovo večplastna in povezana z morfičnimi polji. Da rastline v svojo formo ne zrastejo “same od sebe”, ampak da obstaja neka matrica, ki so jo imenovali morfično polje. je v domeni rastlin po mojem znano že slabih 100 let, proučuje pa jih morfologija (R. Sheldrake je precej kasneje “odkril” t.i. morfogenetska polja, ki pa so matrica za rast/razvoj človeka). Prek teh polj se prenašajo tudi informacije, ki se nanašajo na vse, kar lahko povezujemo s posamezno rastlino in mislim, da si s temi informacijami dobro zadel, kot tudi s tem, da se v laboratorijih stvari ne znamo prav lotiti. Zna biti, da celo nimamo opravka le z informacijami, ki so v strukturi rastline, ampak je rastlina medij za povezavo tudi z nekaterimi informacijami, ki jih sama kot taka ne vsebuje.

Ko se pojavi nek problem, farmacija išče nasprotje, ki ga bo nevtraliziralo oziroma korigiralo višek ali manjko. A stvari niso tako preproste. Določene rastline, ki veljajo za zdravilne, ne delujejo le tako, ampak tudi drugače, segajo v energijsko strukturo vzrokov in v vsakem primeru bolj večplastno.

Lepo je če deliš