Reply To: JING in jin / jang energija

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina JING in jin / jang energija Reply To: JING in jin / jang energija

#25312
strelka
Participant

janko wrote:

Malce sem se še pozabaval z iskanjem podatkov o jingu in se bom malo korigiral. Jinga definitivno ne moreš povečati, ampak najde se kak avtor s področja borilnih veščin, ki pravi, da lahko tistega, ki ga imaš, okrepiš, s tem pa se troši počasneje. Ostaja pa vprašanje, ali ga resnično okrepiš, ali ima jing kot tak neko konstantno energijo, kateri z vajami omogočiš, da se v popolnosti izrazi (to pa je osvobajanje in odstranjevanje ovir, o čemer govorijo nekateri drugi avtorji).

In kakšno vezo ima jing s kung fujem? Vrhunski mojstri kung fuja naj bi znali v borilne veščine implementirati tudi jing. Z aktivacijo te energije naj bi bili sposobni pri nasprotniku povzročiti notranje poškodbe, pri tem pa lastnega jinga ne izgubljajo.

Ker se tole “neko konstantno energijo” sliši malo hecno, bom pojasnil, na kaj sem mislil. Taoisti delijo energijski svet na več nivojev. Stvarstvo izhaja iz Wu chija, sledi juan chi, ki sam še ni polariziran, a iz njega izhajata yin in yang. Taoisti pravijo, da se torej ob spočetju združita jing mame in očeta – ampak toliko, kot ga starša v novo bitje prispevata, je seveda zanj premalo. Zato se takrat ta združeni jing poveže s prvobitnim juan chijem, in takrat glede na osnovo jinga staršev novo bitje dobi jinga (starši + povezava z juan chijem), kolikor pač ga. Kasneje ne pride do povezave z juan chijem nikoli več!!!! Zato torej jinga ne moreš povečati in zato razmišljam, da dobiš nek potencialni maksimum, ki pa se izraža v odvisnosti od blokad, ki jih imaš v sebi. To je torej tisto, kar sem v prejšnjem postu nekoliko nespretno imenoval konstantna energija. Po tej logiki gre torej res bolj za to, da jing z ustreznimi vajami osvobajaš, seveda pa se posledično krepi.

nisem sicer bral nič nazaj… samo tale zadnja tvoja posta…
in neki mi ne gre skupi.
glej poboldano…

po logiki, da ima nek moški npr. 100 enot jinga… (pustimo zdej… kako in od kje je do teh 100 enot prišel…)
in spočne otroka, kateremu da del svojega jinga… npr. 10 enot…
in ker svojega jinga ta moški ne more povečati, mu ga ostane 90…
spočne drugega otroka, mu spet da 10 enot… in ker svojega jinga ne more povečati, mu jih ostane še 80 enot…
tretjega, četrtega otroka… ….
poleg tega…
ko moški izbruhne spermo… tista sperma ne ve, ali bo šla v kanalizacijo, ali v spočetje otroka…
torej… moški v vso spermo, ki jo pridela, vanjo odlaga del svojega jinga… katerega pa moški ne more obnovit…
po tej logiki, če nekdo začne drkat pri 13 letih… lahko pri 15 ostane brez svojega jinga?
ali drugačna matematika…
če z vsakim izlivom sperme moški v to spermo odloži npr. samo 1 promil svojega jinga, ima torej zaloge jinga za 1000 izlivov?
in potem ostane brez in kaj potem? umre junaške smrti od ciroze jeter?

poleg tega…
če npr. moški v spermo odloži 1 promil jinga… in iz te sperme je spočet otrok…
in še 1 promil otrok dobi od matere…
ima ta spočeti otrok samo 2 promila jinga od skupno osnovnih 100 enot?
in torej… razliko od 2 promila do 100 enot ob spočetju dobi ob samo enkratni priložnosti od juan chi-ja?
po tej logiki… je popolna bedarija se ukvarjat z obnavljanjem svojega jinga, ampak bi bilo smiselneje poiskati kanal, kako se priklopiti na tisti juan-chi?
me ne vem…
ne razumem kitajsko… kot ne razumem še marsikaj…

ni panike sam te vaje delatTongue..
Lepo je če deliš