Reply To: Jeza

#7550
Vesna
Član

strelka wrote:

V mislih sem imela konstruktiven način izražanja dveh ..ki sta v akcijiBig smile
ni v tistem momentu za nikamor it …v tem konteksu kako naj zdaj tej osebi konstruktivno izrazim jezo…
Pa uredu to je pač sedaj mentana telovadba …pa o tem je bilo že govora…

Izražanje jeze dveh jeznih ljudi?

Odvisno, kako zna človek upravljati z lastnimi čustvi. Če se z jezo toliko enači, da ga potegne za seboj, potem je v afektu, to je pa enako kot bi se prerekal s pijanim človekom. V afektu ni razsodnosti, kakor je tudi v pijanem stanju ni. Ali lahko kaj dobrega pride iz prepira dveh jezljivcev, dveh alkoholno ali drugače omamljenih ljudi? Nič dobrega, le veliko razdiralnega nasilja, za kar nam je post festum zelo zelo žal.

Ampak po eni strani je tudi tak zgrešen pristop dober. Zaradi učinka destruktivnega delovanja se nam dogaja socialna izolacija, mogoče nezaposlenost…..

Ko človek že malo bolje upravlja z lastnimi čustvi, se šele pojavi možnost konstruktivnega pristopa. Ko nam je dovolj socialne izolacije, bomo presneto premislili, kako je bolj smiselno odreagirat. Počasi… počasi se nam odpirajo oči… in postopoma sprejmemo odgovornost za lastne težave v svoje roke.

Če so nam slabe izkušnje odprle oči, znamo v kritični situaciji jezo pobožat, jo razumet in sprejet, kar pripelje do razblinjenja tempirane bombe. Ko enkrar pravilno odgovorimo na vprašanja življenja, se nam tudi jeza ne pojavlja več.

Lepo je če deliš