Reply To: Jasnovidnost

#2518
tadej pretner
Moderator

Amedea wrote:

..

Uh, mogoče bi bilo res bolje, da sploh ne bi citirala Marjana, ker ga zdaj ni tukaj, da bi lahko še kaj komentiral na to temo jasnovidnosti.

Glede tantre pa prosim odprite novo temo.

Huwala.

Saj mu pravzaprav tega niti ni treba komentirati, konec koncev je o teh stvareh zadosti napisal na različnih koncih. Dejstvo pa je, da jen kratekk citat pogosto zavajajoč – evo klele, odgovora na eno vprašanje bralke bioterapevtke v 7D, iz katerega je bolj razvidno, kako na vse skupaj gleda.:

Terapevt in dvom

Posameznega bioterapevta opredeljuje predvsem tudi njegova specifična sposobnost uvida, kar bi lahko imenovali tudi sposobnost diagnosticiranja duhovnega in duševnega stanja osebe, ki prosi za pomoč. Sprašujem kot bioterapevtka: Kako se spopadate z dvomom, če ali ko se ta pojavi, pa naj bo pred procesom terapije bodisi skozi proces sam. Dvom lahko izvira tako iz terapevta kot iz osebe, vendar je vprašanje, ali je to sploh pomembno. Če vprašam drugače, ali kdaj začutite, da za nekoga, ki Vas prosi za pomoč, morda niste prava oseba in da terapija zelo verjetno ne bo delovala?

Bralka iz Trbovelj

Spoštovana bralka

Zelo zanimivo vprašanje, ki sem si ga včasih tudi sam pogosto zastavljal. Po toliko letih terapevtskega dela nisem več v dvomih glede informacij, ki jih »zajamem«. O tem, ali dobljene informacije časovno in prostorsko sovpadajo z nam dojemljivo realnostjo, se niti ne sprašujem; namreč pomembno je, da se zavedam, da so mi bile »posredovane« natančno tiste informacije, ki jih oseba, ki pri meni išče pomoč, v danem trenutku potrebuje. To pa je verjetno za marsikaterega bralca preveč abstraktno razmišljanje, zato bom poskušal razložiti natančneje.

Posameznikom je dano iz univerzalnega informacijskega polja, ki bi ga lahko primerjali s svetovnim spletom duhovne ravni, pridobiti informacije; glede tako pridobljenih informacij pa vlada kar nekaj nesoglasij. V današnjem času imamo »malo morje« ljudi, ki zase trdijo, da »kanalizirajo« Boga, Jezusa, Budo, angele, mojstre modrosti in druge. Res je, da človeško bitje na nekaterih svojih bivanjskih ravneh deluje kot radijski sprejemnik; genetska koda mu omogoča, da sprejema tudi informacije iz osnovnim čutom nezaznavnih dimenzij. Običajno se večina ljudi tega ne zaveda. Če pa se, je vprašanje, katere informacije je posameznik sposoben ozavestiti. Trdim, da je to odvisno od evolucijske poti, ki jo je prehodila njegova duša. Lahko je v danem trenutku odvisno tudi od stanja njegove trenutne »odprtosti« oziroma dojemljivosti. Zato je raven pridobljenih informacij odvisna predvsem od tega, kako jih je terapevt sposoben tudi razumsko razložiti; to pa pogojuje tudi njegova izobrazba in verbalna sposobnost, ki je prirojena, nato pridobljena, deloma pa jo lahko izboljšuje – z vzgojo, izobraževanjem, prebiranjem literature, tako leposlovne kot strokovne, urjenjem javnega govora, lepega izražanja itd.

Človek z dovolj visoko razvitim samozavedanjem, ki je tudi osebnostno samouresničen, je zelo dober »radijski sprejemnik«; pri njem ne prihaja do motenj v sprejemu, kot pravimo, zato lahko razume in prevaja dokaj zanesljive informacije. Ob tem pa mu sposobnost pridobivanja informacij ne vzbuja občutka večvrednosti – zaveda se, da je le posrednik. Kot tak pa tudi nima potrebe, da bi to svojo sposobnost poudarjal in se razglašal za glasnika; torej ni odvisen od te sposobnosti, zato nima potrebe, da bi se izpostavljal.

Žal obstajajo osebe, ki so spoznale in obvladajo tehnike dostopa do informacij v univerzalnem informacijskem polju, vendar pa njihova osebnost in njihov duhovni razvoj ni temu »dorasel«. Taka sposobnost je lahko prirojena, lahko pa se jo oseba nauči, kajti okultna znanja so danes dostopna množicam. Informacije, ki jih take osebe znajo pridobiti, pa so na svoj način popačene oziroma jih terapevt ne zmore ustrezno interpretirati. Take osebe prepoznamo po tem, ker ne pristajajo na netočnost informacij, imenujejo jih absolutna resnica ali celo trdijo, da so njihove reference Bog in angeli. »Jaz Bog, govorim vam, mojim otrokom, skozi to osebo.« Ste že kdaj slišali omenjeni ali podobni stavek? Ponavadi nato sledijo omejitve, prepovedi in zapoved določenih dejanj. Tako nastajajo sekte, člani teh pa so vedno bolj omejeni v svoji zaznavi prave resnice. Ob tem se spomnim ironičnega izreka: Bog je v vsem, kar obstaja, nekdo prevaja Boga in govori pametno, spet drugi pa prevaja Boga in govori neumnosti – oba pa dobivata informacije iz istega vira.

Povrnimo se k mojemu lastnemu dvomu. Kot sem rekel, ni tako pomembno, ali so informacije absolutno točne, kajti zavedam se, da so primerne v dani situaciji; so kot dodatna stopnica, po kateri bo stopila oseba na poti proti »vrhu«. Vrh pa je za nekoga višje kot za drugega. Tudi gorski vodnik (terapevt) dobi ravno takega varovanca, ob katerem bo zadostil svoji lastni želji po vzpenjanju. Velikokrat me sprašujejo, kako prepoznati pravega terapevta. Odgovarjam jim, da so vsi pravi, da napačnih ni. Terapevt vedno ustreza našemu notranjemu stanju. Nekateri so celo prepričani, da se je treba bati zlorabe terapevta. Ponavadi se takim zloraba tudi zgodi. Namreč nikoli se nam ne zgodi ničesar, kar ni v skladu z našo naravo.

Ali kdaj začutim, da nisem pravi terapevt za nekoga? Odgovor je pozitiven. Včasih prepoznam, da z nekom, ki zaprosi za pomoč, nimam »stika«, in mu verjetno ne bom mogel pomagati. To mu tudi povem. Ponavadi se to zgodi, ko za osebo zaprosi nekdo drug, oseba pa s tem morda niti ni seznanjena oziroma ne pozna mojega načina dela. Nekateri prosilci pa so »neverni«, kajti ko so že poskusili vse oblike pomoči, jim morda ostane še karmična diagnostika. Takšni pa ponavadi na vprašanje, ali so pripravljeni sodelovati, prevzeti odgovornost za svoje zdravje, brezpogojno slediti napotkom, odgovarjajo: »Želim si ozdraveti!« To pa ni dovolj, saj je potrebno sprejeti odločitev, odgovornost in potem narediti korak naprej. Za večino, ki so zelo bolni, pa je za to prepozno. Največkrat pa potem ugotavljamo, da je tudi alternativna medicina nemočna. V takih primerih je to tudi res.

Vedno pa za terapevta velja, da bolj ko dvomi, bolj popačene informacije dobi. Če si zaupa, je samozavesten, smelo prevzame odgovornost za svoje ravnanje in je nenehno odprt za nove informacije, bo obdarjen z natančnimi uvidi.

Lepo je če deliš