Reply To: Jasnovidnost

#2490
zepo
Član

zlati rez wrote:

Še nekaj glede jasnovidnosti:

“Vsi ljudje smo na neki način jasnovidni, imamo razvito intuicijo, vendar je to podobno kot v glasbi. Vsi lahko hodijo v glasbeno, celo zapeti in zaigrati zmorejo, vendar je le redkim dano, da glasbo razumejo, da jo začutijo na vseh ravneh. Potrebna je posebna danost, ki smo si jo razvili in prislužili v prejšnjih življenjih, popolna predanost temu, stoodstotna etika, osvobojenost od rezultatov preverjanja ter nobenih egoističnih ciljev.”

(Marjan, kolumna Iskanja v 7D)

S tem se pa zanesljivo sam ne morem strinjati. Namen je vsekakor lep, vendar je realnost drugačna. Žal.

Lepo boditeHeart

Matjaž

Dragi Zepo, če se pa človek z nečim znesljivo ne more strinjat, potem pa jest pričakujem argumente, zakaj se človek ne strinja….???????? Prav lepo bi prosila, da ti, ki obvladaš vse te zadeve, ki sem jih prebrala na tvojem web sajtu, in ti seveda verjamem, da karkoli si napisal, tudi s svojimi iskušnjami stojiš za svojimi izjavami, pričakujem, da mi to izjavo , da se ne strinjaš z Marjanom, tudi argumentiraš ???????? in to seveda ne gre drugače, kot, da argumente potegneš iz svojega življenja…….stojim za tem, da katerakoli informacijo, ki sem jo prebrala v Marjanovi knjigi, mi je Marjan v knjigi utemeljiv skozi svojo izkušnjo oziroma skozi dojemanje svoje iskušnje…..in kakorkoli lahko berem različne priročnike o duhovnosti ?????????……so pač priročniki, brez izkušenj…tako jaz to berem, mogoče je res problem v meni……..torej ……mene zanima tvoja osebnostna iskušnja, da lahko tako vehamentno rečeš ::::: s tem se zanesljivo ne morem strinjat…..blablabla……in kako je lep namen ????????……in kao ŽAL::::BLABLABLA…..realnost je drugačna………….prosim za tole razlago……in se zanjo že vnaprej zahvaljujem….

Pa še nekaj me zanima, z ozirom na to, da sem v enem od postov prebrala, da podajaš oziroma izhajaš tudi iz tantre, to pa je področje, ki me zelo zanima, torej bi prosila, če mi lahko poveš kaj več od tantre, ker bi se z veseljem udeležila kakšne dobre delavnice tantre, na tvojem web sajtu si pač te razlage nisem mogla prebrati, mogoče sem bila prehitra in sem zgrešila…..ne vem…….vem pa, da me tantra zanima in, da doslej še nisem v Sloveniji našla ali delavnice ali tečaja, ki bi mi nudil kaj več, kot samo tehniko, tk, da jest sem za tantro, ti men samo povej na kakšen način jo podajaš….kuker berem si bolj globinski kar se tiče thete, mogoče pa tud tantro podajaš bolj globinsko in to me namreč zanima, ne pa samo tehnika……..

[/QUOTE]

Lepo pozdravljena Zlati rez

Ne vem ravno, če sem kje napisal BLA,BLA BLA ….Vem pa o čem govorim. Če zate tov pomeni bla,bla bla..tudi v redu. Drugo – ne izhajam iz tantre, tudi predavanja na to temo ne vem, če so kje na moji spletni strani, ker je to v okviru Društva,sam le uporabljam določene tehnike, nisem ravno ortodoksen tantrik. nimam odprtih delavnic. Tretje…Spletna stran še ni zaključen- kar si lahko videla, kjer piše- v izdelavi. Četrtič – ali ne dopuščaš možnost, da nekdo razmišlja malce drugače kot Marjan…spada tole med tvojo kategorijo sprejemanja ali je to v okvirju “javne debate”? Petič, pojma nimam kaj veš o tantri , oziroma kaj bi rada zvedela, ker romanov tukaj gori ne bom pisal…Šestič, kar se tiče, če že tako zahtevaš lahko enostavno argumentiram…Marjan ima svoj “subjektivni”prav, kot ga ima pač vsak, jaz pa svojega, kot tudi določene izkušnje.

Če še enkrat citiram- ki smo si jo razvili in prislužili v prejšnjih življenjih,
popolna predanost temu, stoodstotna etika, osvobojenost od rezultatov
preverjanja ter nobenih egoističnih ciljev.”

Moje mnenje je, pa ne samo moje, da zgoraj našteti pogoji niso “nuja” za odpiranje tretjega očesa, recimo jasnovidnosti. Pojdi od besede do besede in upam, da boš dojela. Namen pogojev je (ponavljam ) lep, vendar ne izključuje (razen popolne predanosti) vsega kar piše.
Za tantro pa te prosim, da si konkretna v vprašanjih, ker obstaja kar nekaj knjig na to temo in jaz je ne podajam, temveč jo uporabljam, pa še to določene prakse…Resnično ne morem tukaj odpreti temo o tantri in pisati kar vsevprek . resnično tega časa nimam. Na konkretna vprašanja pa bom z veseljem odgovoril. Je pa vsekakor tvoja pravica in tvoja volja, če se strinjaš z Marjanovim citatom, sam se pač ne, ker tudi brez stoodstotne etike, osvobojenosti od rezultatov preverjanja, in z egoističnimi cilji lahko to dosežeš- z golim vztrajnim delom. Recimo- tantra ima ravno tule lepo izdelan program. Gre za golo trdo delo. In to je vse. Obstaja pa veliko načinov in procesov, ki odpirajo tretje oko- prebujajo, če sem bolj natančen.
Zato sem pa napisal, da je namen lep, žal pa ni vedno tako…žal…Sam sprejemam tvoje mnenje in Marjanovo tudi, vendar ni obvezno, da je moje enako, ali ne ? Če želiš, pa v ponedeljek več, ker sem dokaj utrujen in jutri me spet čaka delavnica- kot danes…

Lepo bodiHeart

Matjaž

Lepo je če deliš