Reply To: IP naslov

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori IP naslov Reply To: IP naslov

#8977
tadej pretner
Moderator

AVATAR wrote:

Glede na to, da sem popolni računalniški analfabet me zanima a potem ko imate, IP izveste kdo je lastnik tega IP ja? In lepo prosim kaj se da še vse izvedeti…???…Bor

Marsikaj se da izvedeti.

Tvoj domači IP s katerim surfaš po internetu…je vedno na očeh…po zadnji zakonodaji…se shranjujejo vsi podatki o tvoji dejavnosti na internetu ( v roku 2 let ali več…po potrebi )…vsi emaili, ki jih pošlješ ali sprejmeš…če gledaš porno strani…točno vejo…kaj si gledal in kdaj…do sekunde točno…vse kar objaviš na internetu…itd…Lastniki forumov imajo pa svoje metode…odvisno od strukture samega foruma in njihovega znanja…tudi ZS-ji niso zasebni.

Jaz uporabljam zgolj javne IP-je

Bor, tudi jaz sem popoln računalniki bedak. Zato tudi o IPjih sila laično – lahko imaš individualne (številka tvojega domačega priključka na strežnik) ali kolektivne (v kakni knjižnici imaš recimo 10 javnih računalnikov in vsi imajo isti IP. Zato takrat, ko imata dva prijavljena isti IP, ne pomeni nujno, da gre za isto osebo.
Na forumu lahko glede podatkov o nekom moderatorji/administratorji/duhovni oče foruma Daigu vidimo le toliko, kot je nekdo napisal ob registraciji, kjer so pač lahko podatki resnični, ali pa tudi ne.
Ker se na forumih dogaja, da se isti človek prijavi pod večimi imeni, potem pa včasih hkrati provocira in miri (Confused), imamo administratorji/moderatorji možnost videti IP prijavljenih posameznikov. Avatar pravi, da tudi zasebna pošta na forumu v resnici ni zasebna. Ali je to res ali ne, ve le Daigu, ampak verjemite, da ima dosti pametnejšega dela, kot da bi brskal po pošti kogarkoli, tudi če ima možnost pogledati v kaken ZS. Sam pa brskati po ZSjih niti ne znam, niti se mi ljubi, niti imam interes, niti ne vem točno, če je to mogoče.

Lepo je če deliš