Reply To: Intuicija

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Intuicija Reply To: Intuicija

#7911
tadej pretner
Moderator

Lilly wrote:
Jaz imam pa v obdobjih, ko se dosti ukvarjam s sabo, običajno ogromno sinhronicitetnih pojavov.

Bolj kot kaj drugega mi je bilo to zmeraj zanimivo… pa sem komaj zdaj pomislila, kam bi lahko umestili te pojave? Je to neka predstopnja intuicije? Ali pa že del intuicije?

Fajn, da si “odprla” še področje sinhronicitete. Ene stvari se dogajajo po določenih načelih, pa jih včasih prepoznamo kot del intuicije, včasih pa ne. In povezava, da se ti sinhroniciteto opažaš v obdobjih, ko se ukvarjaš s sabo, seveda pije vodo. Ampak najprej si poglejmo pojem avtopilota, ki ga strokovno imenujejo inicialno emocionalni obrazec – gre pravzaprav za kanal, po katerem se LAHKO manifestira intuicija, ni pa nujno. In od tega, kaken stik imaš sam s seboj je odvisno, ali bo šlo za intuicijo, ali ne.
a) Primer, ko ima avtopilot kvaliteto intuicije:
– recimo v borilnih veščinah, ko pride do tvoje reakcija prej, preden lahko fizično opaziš namero nasprotnika
b) Primer, ko avtopilot nima kvalitete intuicije:
– Do nekoga se “spontano” distanciraš, vendar izhaja ta distanca iz “slabih” stvari, ki so ti jih o njem povedali drugi.
V prvem primeru torej deluje na osnovi stika s seboj, v drugem pa na osnovi etiketiranja, kar te avtomatično oddalji od toka življenja.

Sinhroniciteta pa je povezana z dejstvom, da pravzaprav dogodke v našem lajfu ves čas privlači/kreira naša podzavest. Kadar nisi v skladu z njo, oziroma ko je velika razlika med tistim, kar misli da bi moral delati in tistim, kar delaš, tistim, kar “smeš” in tistim, kar bi rad …, pravzaprav v svojem lajfu ne sodeluješ dovolj zavestno/usklajeno, oziroma nosiš v sebi preveč kaosa, da bi do takšnih paralelnih “naključij” oziroma sinhronicitete lahko prihajalo. V fazah, ko se človek ukvarja sam s sabo pa je ta sklad boljši in potem je treba sekundarne pojave, ki takšno fazo spremljajo, le opaziti. Skratka, karkoli počnemo, za sabo ne potegne le direktne posledice nae aktivnosti, ampak tudi različne sekundarne pojave. Če so ti pojavi kaotični, je to že ena vrsta alarma, da z našo primarno aktivnostjo verjetno nekaj ni o.k. In tudi opažanje takšnih stvari pravzaprav sodi v domeno intuicije.

Lepo je če deliš