Reply To: Intuicija

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Intuicija Reply To: Intuicija

#19942
Robert Zupančič
Participant

Nai, sam imam zelo omejeno poglobljeno znanje o čakrah, a me tega ni sram javno priznati, saj iz svoje terapevtske prakse vem, da se večini ljudi “ne sanja” niti o (tradicionalnem) sistemu sedmih, kaj šele (poglobljenem) trinajstih čaker. Seveda ga skoraj ni človeka, ki za čakre še ne bi slišal (hvala bogu), vendar pa kaj več od tega ne sežejo. Torej bi lahko to primerjali s stopnjami osnovna šola-srednja šola-fakulteta. Ne da bi podcenjeval kogarkoli velja, da so večinoma (običajni) ljudje, ki obiskujejo alternativne storitve zdravljenja na tem področju na osnovnošolskem nivoju, zato se mi zdi smiselno, da se jim pač predstavlja ta “osnovi” koncept sedmih čaker, ker je že tukaj kar nekaj za predelati in razumeti.

Celo še več: menim, da je sistem trinajstih čaker primeren bolj za “akademske” vode, in na nivoju običajnega človeka nima velike prednosti pred poznavanjem “običajnega” sistema sedmih čaker. Če nekdo dobro obvlada že ta nivo, in ga tudi primerno vzdržuje, bi lahko že skoraj rekli, da je prijel “boga za brado”. Ko na primer prihajajo na slikanje avre s Kirlianovo GDV kamero, ki med drugim dovolj transparentno in jasno pokaže tudi stanje (sedmih) čaker, večinoma klienti slabega stanja ne jemljejo bog ve kako resno. Se jim pač ne zdi tako pomembno, kot recimo podatek, da imajo na primer ledvica, jetra, ali še bolje, ščitnico (zelo pogost pojav v zadnjem času, kar ne preseneča, če vemo, da je to prvi organ, ki obstorbira naš psihosomatski stres) v t.i. “hiper” stanju. Šele, ko jim pojasnim, da so zadeve med seboj povezane, in je bolj smiselno, kot simptomatsko na organu, delati na saniranju stanja čaker, se jim počasi “posveti”, da je očitno res temu tako.

Naj ne izpade, da sodim, pa vendar bom dreznil v “osje gnezdo” (ker vem, da mi Ozelot, ker se pač osebno poznava, tega ne bo osebno zameril): Ozelot na primer, zelo poglobljeno študira o naprednih sistemih čaker, med tem, ko se sam stežka prebije skozi proces prisotnosti, ki bi mu dokazano lahko pomagal pri osebni rasti. Ja, vem, da gre pri tovrstnih procesih in sistemih pač za stvar percepcije in osebne ustreznosti, pa vendar: še vedno se mi zdi bolj pomembno sploh DELATI, kot pa zgolj modrovati in iskati vedno nova znanja. Še enkrat upam, da nisem koga s tem užalil ali sprožil kakšnega odseva, če pa sem ga, toliko bolje, saj bi naj za tem sledila tudi projekcija, ki kliče k preseganju teh vzorcev:)

ROBERT ZUPANČIČ

Lepo je če deliš