Reply To: Individualnost?

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Individualnost? Reply To: Individualnost?

#8950
tadej pretner
Moderator

AVATAR wrote:

Vidiš, tole, namreč razvoj lastne individualnosti, je zame cilj bivanja v objektnem svetu. S tem, ko razviješ lastne potenciale, narediš največ tudi za celoto. In to je tudi poanta enega od vodil zena, ki pravi: »Ne trudi se biti dober; bodi avtentičen.

Torej zakaj bi bil dober…če sem lahko zloben…ali mešanica obojega !?…Če želim bit avtentičen-pristen…je povsem nesmiselno…da se silim biti dober-ljubeč-moralen-etičen… …lahko grem čist svojo pot…recimo poklicnega morilca…brezvestnega kapitalista…diktatorja…posiljevalca…nekoga s čist osebno-sebičnimi interesi-motivi…ITD

Ali pa je po tvoje…človek lahko avtentičen-pristen…samo v pozitivnem pogledu…kar istočasno…spodbija avtentičnost-pristnost ???

[/QUOTE]

Nekatere stvari, ki sem ti jih že nekajkrat razložil, so poljem realnosti/prepričanj, ki se preko tebe manifestirajo preprosto tako tuja, da jih ne uspeš razumeti. Preberi si še enkrat, kaj sem zgoraj napisal o individualnosti.
Poanta je v tem, da smo v osnovi del celote. Pa vzemi za primer razmerje celica in človekovo telo. Celica je del telesa. Zadeva je optimalna, ko deluje optimalno, avtentično in “v interesu” celote. Če se začne razvijati po svoje (tumor …), jo bo telo skušalo izločiti, če pa bo našla (pre)več pristašev, bo telo umrlo. In zakaj pride recimo do tumorja – zaradi tega, ker je celica izpostavljena prevečim motečim vplivom.
Vrniva se zdaj na tisto, kar zgoraj opisuje kot svojo opcijo individualnosti (posiljevalec, morilec …). Tu ne gre za individualnost, ampak za manipulacijo polj oziroma neskladje med elementi jaza (spet zaradi vpliva polj). Poglej, kaj se ti v lajfu dogaja. Ker deluješ, kakor deluješ, nisi niti srečen, niti uspešen. Logično. S svojo “individualnostjo” si usmerjen proti stvarstvu, zato je logično, da je stvarstvo usmerjeno proti tebi.

AVATAR wrote:

Vse kar imam na tem svetu…imam svojo individualnost…samega sebe…in nič več.

Očitno v tole res verjameš in to je srčika tvojih zablod.

Irena wrote:
Jaz bi temu rekla karma

Kdo drug bi rekel pa krama. Konec koncev lahko vsak reče, kar hoče; nenazadnje živimo v svobodni diktaturi.

tadej pretner2011-02-17 10:07:56

Lepo je če deliš