Reply To: Individualnost?

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Individualnost? Reply To: Individualnost?

#9015
tadej pretner
Moderator

AVATAR wrote: Ne, tvoje vprašanje ni neumno…je pametno.

Vprašanje je…kaj je resnica…je resnica subjektivno mnenje piscev…razne hipoteze…filozofije…mnenje nekoga, ki se ima za neko avtoriteto…itd…Torej kdo na tem planetu ima dejansko-praktično-znanje-vedenje…kaj je to duša ???…Ali lahko to vzameš kot resnico ???

Kaj pa ti…boš kopirala druge…prevzela mnenje drugega za svoje…ali boš sama živela svojo resnico ???

AVATAR wrote:
Ja, lepo se sliši zgornji tekst…seveda lahko malo raziskuješ in filozofiraš…poslušaš tuje izpovedi…jasnovidce in obsmrtne izkušnje…Hočem pa ti povedati…da so to tuje izkušnje in prav tako njihova resnica…TI…Strelka pa rabiš svojo izkušnjo in resnico.

Tudi če želiš kaj razumeti izkustveno, če si hočeš glede nečesa, kar se ti zgodi, glede načina, kako nekaj doživljaš … ustvariti izkustveno mnenje, ne moreš biti adekvaten, če nisi oborožen z informacijami, znanjem … Zato ni slabo brati kaknih filozofov in nasploh strokovnjakov iz določenih področij. Na osnovi tovrstnih znanj namreč nek dražljaj, ki ga doživimo, prepoznamo in opišemo.

Primer neadekvatnosti opisa lastnih izkušenj:
Predstavljaj si, da prestaviš človeka iz obdobja plemenske skupnosti v obdobje 50 let nazaj in bi le-ta videl parno lokomotivo. Verjetno bi jo opisal kot črno, sopihajočo pošast, njegova domišljija bi temu verjetno dodala še, da je ta pošast zihr hudobna …

Lepo je če deliš