Reply To: Indijska duhovnost

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Indijska duhovnost Reply To: Indijska duhovnost

#6381
enya
Član

zanimivo mi je bilo tudi to, da še kar živijo pretežno po kastnem sistemu, kljub temu, da je bil tudi zakonito že pred leti odpravljen in ni več “nujen”. to se mi zdi tudi en “odraz” njihove duhovnosti. če bi tako strašno želeli nekaj drugega bi (glede na to,da govorimo o celem narodu na splošno) definitivno to že zdavnaj spremenili.

zadnjič sem gledala en film z naslovom “water”, bil je na tv slo in je opisoval indijske vdove, ki so bile totalno izločene iz indijske družbe (oblečene so bile v brezbarvnih oblačilih, borile so se z revščino, tako ali drugače prezirane in izkoriščane, praktično brez življenja), pa vendarle se mi je zdelo, da je bilo njihovo življenje bolj duhovno, kot je lahko zahodno (govorjeno na splošno), ko praktično gnijemo za tevejko ali PC-jem. no, to itak. ampak bolj kot predavamo, da določene materialne stvari niso pomembne, se mi zdi, da nam je to težje dojemat, tule na zahodu.

škoda pa je, da oni tega ne bodo vedeli, dokler ne bodo sprobali “blagoslova” zahodne tehnologije in udobja. takrat bodo postali osamljeni in cinični, ter dolgočasni. kot smo mi – vsaj tako sem se videla, ko sem bila v indiji. spet… govorjeno na splošno :) pa nisem neki ekspert za indijo, tam sem bila na dvodnevnem turističnem potovanju, vendar sem jo jaz tako doživela. če je človek sprijaznjen in sprejema svojo usodo, ne pomeni da je ta usoda krasna. oni jo lahko (zaenkrat) sprejemajo tudi če ni tako krasna.
Lepo je če deliš